Lõvipitsat ostes teed lastele head

Anne Põder
Copy
Klubi Lions Eesti liige Enno Rõõs kiidab ideed teha pitsasid müües head.
Klubi Lions Eesti liige Enno Rõõs kiidab ideed teha pitsasid müües head. Foto: Anne Põder
  • Iga ostuga annetad raha
  • Toetamist leiavad laste- ja noorte kavandid
  • Uus pitsa peaks meelepärane olema igaühele
  • Uhke kujundusega karp püüab pilku ja juhib tähelepanu heategevusele

Teisipäeval alustas üle-eestiline kiirsöögikett Pizzakiosk uue, heategevusliku Lõvipitsa müüki, kus igast ostust läheb euro lapsi ja noori toetavate projektide heaks.

Lõvipitsa on heategevuslikul eesmärgil loodud pitsa, mitte lihtsalt ümbrist vahetanud juba varem müügil olnud toode. Uus pannipitsa sisaldab BBQ-kastet, riivjuustu, hakkliha, vorsti, marineeritud kurki, ananassi, maisi ja küüslauku. Selle on välja töötanud Pizzakioski pitsameistrid ning kasutatud on selliseid toiduaineid, mis peaksid maitsema võimalikult paljudele pitsasõpradele.

Lionsi klubi Paide Bastion liige Kurre Ehrnsten, kes on ühtlasi Pizzakioski frantsiisi omanik, ütles, et idee autor on tema. «Tahan heategevust toetada, kuid perefirmal ongi selleks kaks võimalust: teha lihtsalt rahaülekanne või siis haarata heategevusse ka kliendid ning suunata neid koos meiega head tegema,» selgitas ta.

Lõvipitsa on müügil erikujundusega karbis, nii saavad inimesed aru, et on teinud selle ostuga heateo.
Lõvipitsa on müügil erikujundusega karbis, nii saavad inimesed aru, et on teinud selle ostuga heateo. Foto: Pizzakiosk/Facebook

Ehrnsteni ütlust mööda on heategevusaktsioon küll üle-eestiline, kuid kaudselt toovad selle juured siiski Paidesse. Nimelt on Pizzakiosk Paidest alguse saanud ettevõte ja Eesti Lionsi klubide kuberner on sel hooajal samuti Paide mees Enno Rõõs. «Seega toovad selle ettevõtmise puhul tõesti kõik niidid justkui Paidesse,» märkis ta.

Ehrnsten sõnas, et kuigi Lõvipitsa erikujundusega karpide tellimine ja reklaamikampaania on väikeettevõttele kallis lõbu, loodab ta, et ettevõtmine õigustab end ja panustatud raha teenib eesmärki.

Lõvipitsa maksab 10,90 eurot, millest üks euro annetatakse heategevuseks Eesti Lionsi klubide liidule. Raha kasutatakse üle-eestiliste laste ja noorte heategevusprojektide toetuseks, mitte klubi administratiivkulude katmiseks. «Seda on ostjail oluline teada. Nii mõnigi heategevusorganisatsioon teeb nii, kuid Lionsi klubi on suur üleilmne klubi, kes on kindlalt otsustanud toetada annetustega üksnes heategevust ja klubi oma kulud peavad ära katma liikmemaksud,» selgitas ta.

Heategevuslik pitsa on müügil kõigis 29 Pizzakioskis üle Eesti ja seda saab osta nii novembris kui ka detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles