Kultuurikomisjon olukorrast: see on teil seal ju šokkrokk

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Toetust ootavaid kultuuriobjekte on palju. Kaardilt on näha, et enamik riigilt rahatuge lootvaid kultuuriasutusi ja -objekte asub Tallinnas ja Tartus. Järvamaa kohal on vaid üks märge – Paide muusika- ja teatrimaja.
Toetust ootavaid kultuuriobjekte on palju. Kaardilt on näha, et enamik riigilt rahatuge lootvaid kultuuriasutusi ja -objekte asub Tallinnas ja Tartus. Järvamaa kohal on vaid üks märge – Paide muusika- ja teatrimaja. Foto: Riigikogu

Esmaspäeval ja teisipäeval kogunes avalikule istungile riigikogu kultuurikomisjon, et tutvuda kultuuriehitistega, mida ettepanekute järgi võiks järgnevatel aastatel kultuurkapitali raha toel ehitada või uuendada.

Kahe päeva jooksul kohtus komisjon 28 ettepaneku esindajatega, et saada neist täpsem ülevaade ja taotlustest tervikpilt.

Tähtsa komisjoni ees käisid ka Paide muusika- ja teatrimaja direktor Martha-Beryl Grauberg ning Paide teatri juht Harri Ausmaa. Nende ettekanne Järvamaa kultuuritempli praegusest olukorrast tekitas komisjoni liikmetes küsimuse, kuidas maja on siiani üldse püsti püsinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles