Paides avati uus näitus

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Mati Palmet

Teisipäeval kogunes Paide kunstikooli teise korruse saali rõõmus kamp kunstihuvilisi, et avada Eva Jänese maalinäitus "Hommik". Näitus on kõikidele huvilistele avatud.

 

Kunstnik Eva Jänest on viimasel 20 aastal huvitanud oma mõtete väljendamine geomeetriliste kujundite kaudu. Ta maalid peidavad endas kontrasti ja dünaamikat, summutatud ja eredaid toone ning erinevaid meeleolusid. Käesolev väljapanek osutab, kuidas geomeetriline kunst on võimeline kajastama loodust ja rahvaluule mõjul tekkinud tundeid.

2017. aastal kirjutas Eva Jänesest kunstiteadlane Mai Levin: "Tema tööhoog, mis näib aina kasvavat ja loominguline areng, mille ta on geomeetrilises laadis viimaste aastate kestel läbi teinud, korrigeerib pidevalt ettekujutust talle sobivast formaadist või iseloomulikust koloriidist. Tema vormi- ja värvifantaasia üllatab jätkuvalt."

Eva Jänes on tuntud eelkõige kui silmapaistev monumentalist. Tema loodud freskod, monumentaalmaalid ja vitraazaknad rõõmustavad paljusid era- ja avaliku ruumi kasutajaid. Eva Jänese monumentaalkunsti teoseid on Eestis üle paarikümne. Isikunäitusi on ta teinud poolesaja ringis.

Kunstnik Eva Jänest on viimasel 20 aastal huvitanud oma mõtete väljendamine geomeetriliste kujundite kaudu.

Eva Jänes on sündinud 1942. aastal Tallinnas, õppinud kaheksa aastat põhikoolis Paides, lõpetanud Tartu Kunstikooli 1962. aastal ja Eesti Riikliku Kunstiinstituudi 1969. aastal maalikunstniku ja kunstiõpetaja diplomiga. Eesti Kunstnike Liidu ja Maalikunstnike Liidu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles