Valitsus kaalub ürituste piirarvu langetamist ja maskikandmist

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Viirustest hoidumise ABC: Pese käsi sooja vee ja seebiga kuni ühe minuti jooksul; aevastades või köhides kata oma suu ja nina varrukaga või pabertaskurätiga, mis viska pärast kohe prügikasti; ära puuduta silmi ega suud sõrmedega, et pisikud ei satuks organismi; väldi rahvarohkeid kogunemisi ja lähikontakti võõraste inimestega; vajaduse korral kanna enda ja teiste kaitseks maski; söö täisväärtuslikku toitu ja joo puhast vett.
Viirustest hoidumise ABC: Pese käsi sooja vee ja seebiga kuni ühe minuti jooksul; aevastades või köhides kata oma suu ja nina varrukaga või pabertaskurätiga, mis viska pärast kohe prügikasti; ära puuduta silmi ega suud sõrmedega, et pisikud ei satuks organismi; väldi rahvarohkeid kogunemisi ja lähikontakti võõraste inimestega; vajaduse korral kanna enda ja teiste kaitseks maski; söö täisväärtuslikku toitu ja joo puhast vett. Foto: Shutterstock

Valitsus arutab koroonaviiruse leviku tõkestamiseks piirangute kehtestamist, peaminister Jüri Ratase sõnul tulevad arutlusele näiteks ürituste piirarvu langetamine ning ühistranspordis maskikandmine.

"Teatud piirangud kindlasti tulevad, seda hakkame täna [neljapäeval] ja [tuleva nädala] teisipäeval arutama," ütles Ratas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil.

Ta kinnitas, et valitsuse sooviks on sekkuda normaalsesse ellu nii vähe kui võimalik ning valitsus arutab, kuidas saada nakatumine taas vähenema, ilma et selleks oleks vaja sulgeda haridust või plaanilist ravi.

"Ürituste piirarvud tuleb üle vaadata," sõnas Ratas ja lisas, et samuti hakkab valitsus arutama maskikandmiskohustust ühistranspordis. Ka soovitas peaminister kaaluda jõulu- ja aastavahetuspidude ärajätmist.

Ka välisminister Urmas Reinsalu toonitas, et tuleb säilitada ühiskonna normaalne toimimine ning piirangud hakkavad puudutama peamiselt kontaktide piiramist.

Reinsalu sõnul tuleb vastu pidada kevadeni, et Eestis "ei tekiks sellist tormi, nagu see juba mõnes Kesk-Euroopa riigis" juba praegu käes on. "Mel on vaja võita aega," ütles Reinsalu, kelle sõnul läheb koroonavaktsiiniga veel aega ning kevadel hakkab viirus taanduma. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles