Lõppematu voog: ööpäevaga lisandus 128 koroonapositiivset

Järva Teataja
Copy
Testimine.
Testimine. Foto: BBC News

Terviseameti koroonakaardilt on näha, et ööpäevaga lisandus 128 uut koroonaviiruse juhtumit. Lisa tuli ka Järvamaale.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2553 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 128 (5,0%) testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusse nakatumine tuvastati 91 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 10 ja Tartumaale kaheksa nakatunut. Raplamaale ja Viljandimaale lisandus kaks positiivset testitulemust. Hiiumaale, Järvamaale, Läänemaale, Lääne-Virumaale, Pärnumaale, Põlvamaale, Valgamaale lisandus üks positiivne tulemus. Kaheksa positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Järvamaal on koroonaviirus diagnoositud 34 inimesel. Aktiivsed haigusjuhtumeid on 16.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 143,8 ja positiivsete tulemuste osa tehtud testidest 6,7 protsenti.

Haiglaravi vajab 63 inimest

10. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 63 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on viis patsienti. Koju saadeti kokku viis inimest ning uusi juhte avati kokku üheksa. Üks inimene viidi üle mitte-COVID-19 osakonda.  Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis surnud 76 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 586 COVID-19 haigusjuhtumit 571 inimesega.

10. novembri seisuga on tervenenud 4219 inimest. Neist 3 047 inimese (72,2%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1172 inimese (27,8%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 283 000 esmast testi, nendest 6376 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti koroonakaardilt.

Koroonaviiruse levik kasvab Eestis iga päevaga

Eestis on püsiv riigisisene levik. Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Eelkõige teeb murelikuks Harjumaal ja Tallinnas toimuv koroonaviiruse levik.

Testi esimesel võimalusel! Ka väheste haigusnähtude korral pöördu perearsti poole või helista numbril 1220.

Kutsume tööandjaid üles võimaldama töötajatele kaugtöö tegemist, et vähendada kontaktide hulka töökohal. Nakkuse leviku piiramine asutustes on hädavajalik.

Hangi infot usaldusväärsest allikast. Kutsume üles inimesi jälgima riigi ametlikke infokanaleid ja jagama edasi ainult seda informatsiooni, mis on nende allikate poolt kinnitatud. Lisainfot saab aadressidelt kriis.ee, terviseamet.ee ja telefoninumbril 1247.

Laadi alla HOIA rakendus

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA rakendust alla laaditud 178 686 korda. Läbi rakenduse on end haigeks märgitud 295 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on hetkel 158.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Lisaks on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadi infot, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate testimiskohtade kohta jne.

Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles