Maakonna koolisport läks ajutiselt lukku

Anne Põder
Copy
Veel eelmisel nädalal sai Piret Reinfeld esikoha auhinnad 1. - 3. klasside rahvastepalli võistlustel Paide Hammerbecki põhikooli poistele üle anda, kuid sel nädalal toimuma pidanud 4. ja 5. klasside võistlus lükkub paraku edasi.
Veel eelmisel nädalal sai Piret Reinfeld esikoha auhinnad 1. - 3. klasside rahvastepalli võistlustel Paide Hammerbecki põhikooli poistele üle anda, kuid sel nädalal toimuma pidanud 4. ja 5. klasside võistlus lükkub paraku edasi. Foto: Paide Hillar Hanssoo põhikool/Facebook

Eile andis Järvamaa spordiliidu koolispordi peaspetsialist Piret Reinfeld teada, et novembris toimuma pidanud Järvamaa koolispordiüritused lükkuvad koroonaviiruse suurenenud leviku tõttu esialgse plaani kohaselt edasi detsembrisse.

Reinfeld selgitas, et otsus tulenes sellest, et sel kolmapäeval toimuma pidanud rahvastepalli võistlusele tulekust hakkasid koolid riburada ära ütlema. "Seda põhjusel, et koolid ise olid kehtestanud korra, et õpilasi ei viida enam ühelegi spordi- ja kultuuriüritusele, sest nakkusoht on tõusuteel ning esmatähtis on hoida õpilased ja õpetajad tervetena, et koolitöö saaks jätkuda," põhjendas ta.

Juba eelmisel nädalal Imaveres läbi viidud saalihoki võistlusele tuli Reinfeldi sõnul algselt kirja pandud koolidest vähem osalejaid kohale, sest osades koolides olid juba lähikontaktsete jälgimise tõttu ärevad ajad ning kasutusele võeti ennetavad meetmed.

Reinfeld märkis, et esmalt tegigi Järvamaa spordiliit otsuse, et ära jääb 11. novembril toimuma pidanud 4. ja 5. klasside rahvastepallivõistlus, mis oleks kirja pandud koolide arvu silmas pidades tulnud üks viimaste aegade suurimaid rahvastepallilahinguid. "Mul on nii kahju, et see nüüd edasi lükkub. Oleme uueks kuupäevaks valinud 2. detsembri, kuid kas samad koolid on siis valmis tulema või mis Eesti eluolust selleks ajaks üldse on saanud, me tegelikult ju praegu ei tea," lausus ta.

Samuti lükkub teadamata ajaks edasi 27. novembril Tarbja lasteaed-kooli võimlasse kavandatud 1. - 3. klasside pallilahing, kus on tavaliselt samuti olnud arvukalt osalejaid. Uut kuupäeva selleks võistlusel ei osanud Reinfeld veel nimetada, sest selles osas tuleb korraldava kooliga veel nõu pidada.

Reinfeld lootis, et ehk on olukord koroonaviiruse osas detsembriks juba veidi rahunenud ning koolid julgevad lastega rohkem liikuda. "Järvamaa võistlused pole siiski ju nii lasterohked kui mõnes teises maakonnas või suurte üle-eestiliste võistluste puhul," märkis ta.

Eesti koolispordiliit ongi seetõttu kõik lähiajal toimuma pidanud üle-eestilised koolispordiüritused edasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles