Olümpiasari ootab osalema

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Marko Mumm/EKJL

Novembri alguses algas registreerimine populaarse noortesarja 50. hooaja võistlustele ja starti on oodatud kõik Eesti koolid oma võistkondadega.

Erinevatel kergejõustikualadel võtavad mõõtu 10-14 aastased noored. Koolitiimid koguvad punkte 31 üksikalal ja mitmevõistluse finaalis näidatud summade eest. Võistkonna suurus võib hooaja jooksul varieeruda 4 kuni 20 ja enama õpilaseni.

50. hooaja vanusegrupid: vanem vanuseklass 2007/2008 sündinud poisid ja tüdrukud ning noorem vanuseklass 2009 ja hiljem sündinud poisid ja tüdrukud.

Võistkondlik arvestus toimub kahes grupis: I grupp: koolid, kus põhiastmes õpib 251 või enam õpilast ja II grupp: koolid, kus põhiastmes õpib 250 või vähem õpilast. Selles grupis võivad koolid moodustada ka ühendvõistkondi.

Koolivõistkonna osalemissoovist tuleb teavitada Kergejõustikuliitu hiljemalt 20. novembriks (reg@ekjl.ee).

Sedasi on viimastel aastatel käitunud Laupa ja Imavere põhikoolid. Sarja viimasel hooajal oli nende ühendvõistkond väikekoolidest teine.

Võistkonda võib kuuluda igas vanuseklassis igal alal maksimaalselt kaks võistlejat. Koolide paremusjärjestus selgub nelja vabariikliku etapi ja mitmevõistluse kokkuvõttes.

50. hooaja vabariiklikud etapid: 5. detsember Võru Spordikeskus (peaalaks on 60 meetri jooks), 24. jaanuar Tallinn Lasnamäe Kergejõustikuhall, 27. märts Tartu Ülikooli Spordihoone, 30. mai Tartu Tamme staadion ja 14.-16. juuni Kuressaare (mitmevõistluse finaal).

Koolivõistkonna osalemissoovist tuleb teavitada Kergejõustikuliitu hiljemalt 20. novembriks (reg@ekjl.ee).

TV 10 Olümpiastarti on 1971. aastast Eesti Rahvusringhäälingu ja Eesti Kergejõustikuliidu koostöös toimuv noortesari, millest on sirgunud 26 olümpiamängudele jõudnud kergejõustiklast ja kogemusi saanud paljude teiste alade koondislased. Sari katab kogu Eesti sest hooaja jooksul toimub üle poolesaja eelvõistluse maakondades ja viis vabariiklikku mõõduvõttu. Paremus selgub nii võistkondlikus kui individuaalarvestuses. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles