Järva valla koolid pandi lukku

Kuido Saarpuu
Copy
Järva-Jaani gümnaasium
Järva-Jaani gümnaasium Foto: jjaanikool.ee

Sellest nädalast ei saa võõrad ilma maskita ja eelneva kokkuleppeta sisse astuda Järva valla koolidesse, saab teada Järva valla koduleheküljelt. 

Koeru keskkooli direktor Jaan Kabin ütles, et võõrad ei saanud ka varem nende kooli uksest vabalt sisse või kui, siis ainult kooli sööklasse sööma. Alates esmaspäevast ei oota nad aga ka sööjaid. Vastav teade on koolimaja välisuksel. „Asja mõte on ennetada viirust, et jõuluajaks poleks koolis ühtegi positiivset. Kui me kõik arukalt käitume, siis nii see ka läheb," kinnitas Kabin.

Aravete ja Albu kooli juht Andy Tilk ütles, et kooliuksest sisse lubavad nad võõraid eelneval kokkuleppel kas klassijuhataja, õpetaja või kooli sekretäriga ning kindlasti peab siseneja kandma maski. „Suuremad, ülevallalised üritused jäävad ära, meie oma kooli üritused toimuvad," lubas Tilk. „Ära jäävad ka õppekäigud, välja arvatud loodusesse, kus pole võimalik viirusesse nakatuda."

Albu kooli õppejuht Tiia Mänd lisas, et kui keegi tahab mõisa ekskursioonile tulla, siis saab seda teha vaid eelneval kokkuleppel peale koolitunde või nädalavahetustel. „Vaatame igat juhtumit eraldi, kuigi sügis-talvel on külastajaid niigi vähem," ütles ta. „Kooli oma üritused toimuvad seni, kuni olukord lubab."

Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Raigo Prants ütles, et ka nemad sulgevad võõrastele kooliuksed ametlikult selle nädala jooksul.

Imavere põhikooli direktor Tiina Lohur ütles, et nemad sulgesid kooli võõrastele alates teisipäevast. „Silt on uksel, et võõrad tohivad majja siseneda vaid maski kandes ja eelneval kokkuleppel," ütles ta. „Erandi teeme vaid ehitusmeestele, kuid nemad askeldavad omaette ja kooliperega kokku ei puutu."

Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Raigo Prants ütles, et ka nemad sulgevad võõrastele kooliuksed ametlikult selle nädala jooksul. Kooli uksele tuleb ka vastav silt. Seda riski võõraid majja lubada nad ei võta – kõik kohtumised toimuvad läbi Zoomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles