Maakonda jääb neli litsentsiga maamõõtjat

Urmas Glase
Copy
Neli järvamaalast uuendas maamõõtja litsentsi.
Neli järvamaalast uuendas maamõõtja litsentsi. Foto: Maa-amet

Reedest, kui lõppeb enne 2018. aasta 1. juulit välja antud maakorraldustööde tegevuslitsentside kehtivus, jääb Järvamaal maamõõtjaid tublisti vähemaks.

Viimase aasta jooksul on kutseeksami sooritanud ja litsentsi uuendanud neli maamõõtjat. Üks neist, Ville Kruusmann, ütles, et järgmisest reedest midagi hullu ei juhtu ja tema meelest ei toida Järvamaa kõiki nelja maamõõtjat ära. «Kõik, kes on tahtnud litsentsi uuendada, on seda teinud. Neli inimest katavad vabalt maakonna ära ja maamõõtja võib palgata ka väljastpoolt maakonda,» selgitas ta. «Ka mina teen suuremat osa tööst väljaspool Järvamaad, täpsemalt on praegu käsil Rail Balticu trassi mõõtmine.»

Kruusmanni ütlust mööda on suurim muutus see, et enam ei saa maamõõtja litsentsi ettevõtted, vaid üksnes eraisikud. Seetõttu kaotab mõtte palgaliste töötajatega maamõõdubüroode pidamine, kui just maamõõtja ise pole büroo omanik, ja muutus mõjutab turu üldpilti. «Uue seadusega peab litsentsiga maamõõtja tegema enamiku toimingutest alates välitöödest kuni dokumentide vormistamiseni ning litsentsita abijõudu ei tohi kasutada vahest muuks, kui andmete veebikeskkonda üles laadimiseks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles