Kuues Kultuuripärl käib spordiradadel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustikutreener Leonhard Soom on esimene spordiinimene, kes pälvib Järvamaal kultuuripärli preemia.
Kergejõustikutreener Leonhard Soom on esimene spordiinimene, kes pälvib Järvamaal kultuuripärli preemia. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile õhtul sai Albu rahvamajas teatavaks, et Järvamaa kuues Kultuuripärl on kergejõustikuklubi Järvala treener Leonhard Soom. Kultuuripärli valimise algusest aastal 2006 on Leonhard Soom Järvamaal esimene spordiinimene, kes selle preemia pälvib.

Tänavu oli valida seitsme nominendi vahel. Järvamaa ekspertgrupi ja Kultuuripärli valimise komisjoni liige Paul Poopuu tunnistas, et konkurentsi oli. «Arutasime kandidaadid läbi, igaüks sai oma arvamuse välja öelda, täiendada ja siis hääletasime,» selgitas ta.
Otsustajate seas oli peale Poopuu veel Järvamaa ekspertgrupi esimees Arne Põder ja aseesimees Vahur Salom, maavalitsuse esindajana maavanem Tiina Oraste ja omavalitsusliidu esindajana Järva-Jaani vallavanem Arto Saar.
Poopuu hinnangul on Leonhard Soom 40 treeneriaasta jooksul panustanud Järvamaa spordiellu palju ja tõhusalt ning nõnda maakonnale tuntust kogunud. «Seda näitavad eelkõige tema endised ja praegused õpilased (Grit Šadeiko tunnistati Eesti aasta parimaks noorsportlaseks, Grete Šadeiko on Järvamaa aasta edukas neiu ja Joosep Lohur Järvamaa aasta edukas noormees – toim),» põhjendas ta. «Soom on ka aktiivne õpetajate koolitaja, treeninud Eesti koondise sprintereid ja tõkkejooksjaid, Türi staadion peale selle.

Kultuuripreemiad

Järvamaa Kultuuripärl 2011 (1300 + maavanemalt 325 eurot) – Leonhard Soom.
Nominendid: Jaan Pehk, Malle Nööp, Tiina Kivimäe, Lili Välimäe, ühendus Weissenstein, Andres Põllu.

Aasta kultuurielu edendaja (200 eurot) – Sääsküla Huviklubi.
Nominendid: Ülle Kuldkepp, Malle Nööp, Sirje Grauberg, Erich Einstein.
Aasta kultuurihoidja (200 eurot) – Rainer Eidemiller, kodanikeühenduse Weissenstein juht.
Nominendid: Anneli Karma, Eda Liblik, Malle Nööp.

Aasta parim kollektiiv (200 eurot) – Paide Huviteater.
Nominendid: segarühm Kaktus, Alburahva Teater, naisrühm Pillerpäkad, ansambel Naized.

Vaata ERRi videouudist siit
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles