​Täna tähistatakse lahkuse päeva

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Stenbocki maja

Reedel, 13. novembril kutsuvad Eesti lionid üles tähistama ülemaailmset Lahkuse Päeva (World Kindness Day).

 

Tunnustamaks poliitiikuid, kelle igapäevaseks väljakutseks on muuta meie ühiskonda ja riiki paremaks, edukamaks ja lahkemaks, andis Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti piirkonna kuberner Enno Rõõs ja Lahkuse Päeva patroon Elina Nechayeva üle Lahkus loeb tänukirjad Eesti erakondade esindajatele.

Käesoleva aasta Lahkuse Päeva eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu positiivsele endi ümber – lahketele tegudele. Eestit juhtivatel erakondadel on selles väga suur roll. Tegutsedes igapäevaselt selle nimel, et meie inimeste elu edeneks, on erakondade poliitikud meie rahvale ka otseseks eeskujuks. Neil lasub suur vastutus lahkuse, heatahtlikkuse ja hoolivuse au sisse toomisel.

„Tänan südamest kõiki Eestimaa inimesi, kes leiavad võimaluse head märgata ja teha. Tunnustan siiralt ka kõiki algatusi, mis aitavad sellele kaasa,“ lausus tänukirja vastu võtnud Keskerakonna esimees ja Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas. „Heategusid võiks alati rohkem olla. Need algavad märkamisest ja suhtlemisest. Tänavusel keerulisel aastal näeme eriti teravalt, kui olulised võivad olla lihtsad küsimused „Kuidas Sul läheb?“ või „Kas saan Sulle abiks olla?“. Mida rohkem üksteist märkame, väärtustame ja hoiame, seda parem on meil kõigil Eestis elada,“ lisas ta.

Tänukirjad võtsid vastu ka Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Indrek Saar, Isamaa erakonna esimees Helir-Valdor Seeder ja Eesti 200 erakonna esindaja Margot Roose. Reformierakonna esimehele Kaja Kallasele antakse tänukiri üle 13. novembril kell 13 Lahkuse Päeva raames toimuval tänavaraamatukogu avamisel Löwenruh pargis.

Lahkuse Päeva patroon kutsub kõiki üles heategusid tegema: „Üks lahke tegu võib muuta abivajaja elu – puhume lahkuse, heatahtlikkuse ja hoolivuse au sisse,“ on Elina üleskutse Eestimaa inimestele.

Lahkuse Päeva tähistatakse alates 1998. aastast. Aasta-aastalt on muutunud selle tähistamine järjest massilisemaks üle kogu maailma. Lahkuse Päeva ja kogu Eesti Lions-liikumise  patroon Elina Nechayeva võtab Lahkuse päeval koos Eesti Lions-piirkonna kuberneridega osa erinevatest heategevussündmustest. Neid toimub mitmete ürituste ja aktsioonide näol üle kogu Eesti.

Tänaseks on üle Eesti 57 Lions klubi, koondades ühise mõtteviisi „We Serve“ alla ligemale 1200 lionit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles