Aravete Tööstuse tee sai viperuste kiuste valmis

Järva Teataja
Copy
Teetööd.
Teetööd. Foto: Ove Maidla

Riik eraldas sel aastal omavalitsustele ettevõtlusega seotud teede parendamiseks juhtumipõhist toetust 3,8 miljonit eurot. Teiste seas sai toetusest osa ka Järva vald - taotluse koostasid Järva valla arenduse peaspetsialist Teele Kukk ja teede spetsialist Helle Salum.

 

Plaan oli korda teha Aravete KETE-s asuv Tööstuse tee, mida kasutavad aktiivselt mitmed firmad, nagu OÜ Terasman, Aravete Metallitööde OÜ ja Saint-Gobaini kuivsegude tehas ning Aravete päästekomando, saab teada Järva valla koduleheküljelt.

Nüüd andis Salum teada, et Arvete Tööstuse tee on valmis. Tööd teostas Asfaldigrupp OÜ. 700 meetrine teelõik sai uue katte, lisaks korrastati mahasõidud ja paigaldati uus liiklusmärk. Tööd maksid 69 674 eurot, millest toetus 48 772 eurot ja valla omaosalus 21 900 eurot. „Hanke tulemusena läksid teetööd algsest kalkulatsioonist pea poole odavamaks," täpsustas Salum.

Omanikujärelvalvet teostas Järva vallavalitsus. „Ei olnud lihtne," tunnistas Salum. „Üks asfaldipaan oli väga halvasti pandud. Töövõtja pidi tellija nõudmisel 100 meetrit asfalti üles võtma ja kõik oma kuludega uuesti tegema, et saada tee pind siledaks ja see vastaks kehtivatele normidele."

Loe lisaks siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles