Hommikuti ei pea tühja kõhuga tööle minema

Anne Põder
Copy
Järva Teataja ajakirjanik Anne Põder leidis hommikusöögikohti otsides, et peaaegu kõikjal pakutakse maitsvaid pudrusid. Treegeri kohvikus sõi ta neljaviljaputru moosiga.
Järva Teataja ajakirjanik Anne Põder leidis hommikusöögikohti otsides, et peaaegu kõikjal pakutakse maitsvaid pudrusid. Treegeri kohvikus sõi ta neljaviljaputru moosiga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mõnikord juhtub nii, et kodus pole hommikul midagi sobivat hamba alla panna või on laste kooli ja lasteaeda viimisega nii kiire, et lihtsalt pole hommikueineks mahti. Kuhu siis varahommikul Paides ja Türil sisse põigata? Järva Teataja otsis võimalusi hommikust süüa.

Kõige esimesena teeb Paides hommikul kell seitse uksed lahti Tõru külalistemaja kohvik. Tundub, et seda kohta pole hommikusöögi paigana väga avastatud. Vaikus ja tühi söögisaal jätavad mulje, nagu poleks keegi veel ärganud, kuid tagaruumist teenindama tõtanud Renata Posti ütleb, et külalistemaja kundede hommikusöögiaeg on juba möödas. «Hakkame tööle pärast kella kuut ja sööma tullakse umbes kella seitsme paiku, et siis kella kaheksaks tööle jõuda,» sõnab ta.

Kella kaheksa ajal, kui mina sisse astun, on majas just hingetõmbeaeg. Hommikusöögilaud on ära koristatud ja päevaseid külastajaid pole veel liikuma hakanud. Posti ütleb, et kuna nad on hommikusöögi tegemiseks niikuinii majas, siis ongi välja hõisatud, et ka väljastpoolt maja on sööjad teretulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles