Kõik nobenäpud nüüd jõulususse ja -sokke valmistama

Anne Põder
Copy
Jõulusokid.
Jõulusokid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa keskraamatukogu tegi üleskutse asuda kibekiirelt valmistama jõulususse- ja sokke, kuhu päkapikud saaks maiustusi tuua. Mitte, et raamatukogutöötajad nüüd hirmsad maiasmokad oleks, vaid teemakohasest käsitööst pannakse kokku hoopis tore väljapanek.

Raamatukogu direktor Jane Kiristaja tuletas meelde, et varasematel aastatel on nad Paide traditsioonilise jõuluürituse "Jõulukoroon" ajaks kutsunud inimesi kuuski, kaarte, toite ja jõuluehteid meisterdama. "Seekord inspireeris meid üks tore Leelo Tungla luuletus ning otsustasime, et seame näitamiseks rahvale üles käsitööna valminud jõulusussid- ja -sokid," rääkis ta.

Kiristaja märkis, et susside ja sokkide materjali valik on täiesti vaba. Neid ei pea tingimata kuduma, võib ka heegeldada, viltida, õmmelda või kasvõi papist kokku liimida. "Põhiline, et vaataja ikka aru saaks, millega tegu on ning päkapikud pääseks nende sisse maiuseid poetama. Ahjaa, tore oleks kui päkapikususside- ja sokkide arvestuslik jalanumber poleks üle 42," sõnas ta.

Tööde esitamise tähtaeg raamatukogu lasteosakonda on Kiristaja sõnul 10. detsember ja rahvale näitamiseks pannakse tööd välja 12. detsembril kui Paide muusika- ja teatrimajas toimub "Jõulukroon".

Kiristaja selgitas, et kuna tänavu tuleb väljapaneku puhul arvestada tavalisest väiksema pinnaga, otsustasidki nad hiiglastele mõeldud susse mitte vastu võtta, sest ruumi lihtsalt napib.

Kiristaja sõnul ootavad nad "Jõulukroonil" esitletavatele tööde kohta inimeste toetushääli, et siis parimad tööd esile tõsta.

Hiljem kolib väljapanek Järvamaa keksraamatukogu ruumidesse, kus töid saab veel terve jõuluaja imetleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles