Päinurmes vahetas raamatukogu päevakeskusega ruumid

Urmas Glase
Copy

Möödunud reedel avati Päinurme päevakesuse hoone uutes ruumides huvitegevuse ja noortetuba, mis vahetas kohad samas hoones tegutsva raamatukoguga.

Päinurme külaseltsi juhatuse esimees Lea Traks selgitas, et kui raamatukogu sai endale ilusad remonditud ruumid, kolis külaselts oma tegevustega raamatukogu ruumidesse ehk vahetasid raamatukoguga kohad. „Suur võit on see, et saime ruumi juurde – varem seisid lauatennise- ja koroonalauad kokkupandult, nüüd on igaks tegevuseks on oma ruum,“ tutvustas Traks.

Uute ruumidega on rahul ka raamatukogu. Järva vallaraamatukogu direktor Karmen Velitschinsky täpsustas, et raamatukogu tarbeks remonditi kaks ruumi  ja kaks abiruumi, mis on valgusküllased. Ka vahetati välja osad raamaturiiulid, sest vanad kippusid lagunema.

"Laiem mõte ruumide vahetamisel oli see, et päevakeskus ja raamatukogu hakkaksid rohkem ühiselt tegutsema, kuna ruumide vahel saab hõlpsasti liikuda."

Kui varasemalt oli sissepääs raamatukogusse maja tagant, siis uutesse ruumidesse pääseb kohe maja eest, Päinurme kaupluse kõrvaluksest.

Järva vallaraamatukogu direktor tunnistas, et iga kolimine on ikka veidi vaevarikas - raamatud tuli kokku pakkida ja hiljem jälle riiulitele tagasi asetada.

"Ma väga loodan, et kohalikele meie uued ruumid meeldivad. Minus isiklikult tekitavad praegused ruumid hubase tunde. Raamatukogu on nüüd just selline armas ja väiksele külale sobilik," rääkis Velitschinsky.

Huvitegevuse ja noortetoal on nüüdsest tegevusteks ruumi 167,5 ruutmeetrit ja raamatukogul on lugejate päralt 91,25 ruutmeetrit.

Päinurme raamatukogu ruumide remont maksis 7770,72 eurot ja töö tegi MEK Ehitusgrupp OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles