Tänasega sai alguse töövarjunädal

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Caro/ Scanpix

Tänasega alanud töövarjunädalal toimuvad ligi pooled varjutamised veebi vahendusel. Kõik varjutatavad pole endale veel varju leidnud ning seega on veel võimalik ennast kirja panna eraldi just töövarjupäevaks loodud portaalis Tagasi Kooli kodulehel. 

 

Junior Achievement Eesti eestvõtmisel tänavu juba 24. korda toimuv töövarjupäev on ametlikult neljapäeval, 19. novembril, kuid tegelikult toimuvad varjutamised terve nädala vältel. Täna liigub Eesti peal ringi ning tegutseb ka veebi vahendusel ligi 300-400 töövarju, kellest 150 leidis endale koha just uue portaali kaudu. Kokku on terve nädala vältel portaali sisestatud ettevõtete poolt ligi 250 kutset töövarjude võtmiseks.

„Viiruse tõttu on sellel aastal huvi töövarjutamise vastu varasemast natuke väiksem, aga samas on tore, et uute võimalustega on kiiresti kaasa tuldud ja tervelt pooled varjutamistest ikkagi veebi vahendusel toimuvad. See näitab, et huvi on ikkagi suur,“ selgitas JA Eesti direktor Kersti Loor

Kõik ennast üles andnud inimesed pole endale veel varju leidnud ning seega on võimalus ennast portaalis registreerida. Möödunud aastal toimus töövarjutamisi kokku ligi 3000 korral.

Junior Achievement Eesti eestvõtmisel tänavu juba 24. korda toimuv töövarjupäev on ametlikult neljapäeval, 19. novembril, kuid tegelikult toimuvad varjutamised terve nädala vältel.

Ametlikul töövarjupäeval neljapäeval, 19. novembril toimub noorteorganisatsiooni JA Alumni eestvedamisel ka „Töövarjupäeva Kroon“, mille raames saavad noored varjutada tippjuhte ja poliitikuid. Enda tööpäeva tutvustavad sellel aastal teiste hulgas ka Jüri Ratas, Tanel Kiik, BigBank Eesti tegevjuht Jonna Pecher, tuntud tele- ja raadioajakirjanikud Urmas Vaino ja Mihkel Kärmas, Terviseameti meditsiinijuht Arkadi Popov jpt.

Kersti Loor märkis, et töövarjupäev annab õpilastele võimaluse kogeda, milline näeb välja tema unistuste töökoht. Mõnikord selgub ka, et tegelikult polegi amet üldse selline nagu ette kujutati. Noorele inimesele võib see olla tõeline reaalsuskontroll. 

Töövarjunädal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles