Nädala lõpus hakkab lund sadama

Järva Teataja
Copy
Lörts ja tuul on tulemas.
Lörts ja tuul on tulemas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigi ilmateenistus ennustab, et alanud nädalal sajab iga päev. Kui nädala esimeses pooles tulevad sademed alla vihmana, siis nädala teises pooles õhutemperatuur langeb ning hakkab sadama lörtsi ja lund. 

Teisipäeval liigub lõuna-, edelavoolus üle Baltimaade madalrõhulohk ja kannab siia tihedamad sajupilved. Sadu tuleb valdavalt vihmana, Eesti idaservas ka lörtsi ja lumena. Kagu- ja lõunatuul on öösel ikka tugev, ulatub sisemaal puhanguti 12, rannikul 15–18 m/s, päeval saartel edelasse ja annab üürikeseks veidi järele. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt Ida-Eestis 0°C ümbruses, Kesk-Eestis +1..+4, Lääne-Eestis +3..+8, saartel päeval kuni +10°C.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval saab madalrõhuala Atlandi ookeanilt energiat juurde ja selle mõju suureneb Läänemere ääres. Eestisse saabub soojem õhumass, ühes sellega ka niiskust ning vihma saab kogu maa. Lõuna- ja edelatuul tugevneb järk-järgult, puhanguid 15, rannikul 18–22 m/s, pärastlõunal tuul üürikeseks nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel Ida-Eestis 0..+4, lääne pool +5..+10, päeval +8..+12°C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval suundub madalrõhkkond üle Skandinaavia Soome kohale ning selle serva mööda liigub üle Eesti vihmapilvi. Lõuna- ja edelatuul paisub väga tugevaks, sisemaal puhanguti üle 15, rannikul üle 20, saartel 25 m/s. Õhutemperatuur on öösel +5..+10, päeval +8..+12°C.

Ilm neljapäeval
Ilm neljapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel on ilm taas väga tuuline, lausa tormine. Sajab vihma, sekka ka lörtsi, sest loodevoolus algab külmema õhu sissetung. Laupäeva öösel madalrõhkkond eemaldub ja harvenevad sajuhood tulevad alla lörtsi ja lumena. Pühapäeva öösel laieneb uus madalrõhkkond jõuliselt üle Läänemere ning tõstab lõuna- ja kagutuule kiiresti väga tugevaks. Saartele jõuab sadu lörtsi ja vihmana, laieneb mandrile, tuleb alla lörtsi ja lumena. Sadu võib tihe olla ja sel juhul muutuvad teeolud järsult halvaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles