Järvamaale lisandus mitu positiivset testitulemust

Järva Teataja
Copy
Testimine.
Testimine. Foto: BBC News

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5287 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 186 ehk 3,5% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 108 inimesel. Tartumaale lisandus 25 uut ning Ida-Virumaale lisandus 23 uut positiivset testi tulemust. Viljandimaale lisandus viis ning Järva- ja Läänemaale lisandus kolm nakatunut. Rapla-, Valga- ja Lääne-Virumaale lisandus kaks uut positiivset testi tulemust. Hiiu-, Saare-, Põlva- ja Pärnumaale tuli kõigisse juurde üks uus viirusekandja. Üheksal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 218,59 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 4,6%.

Järvamaal on praeguse seisuga tehtud 7055 testi. Koroonaviirus on diagnoositud 46 inimesel. Neist aktiivseid haigusjuhtumeid on Postimehe andmetel 27. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Järvamaal 79,5.

Terviseameti koroonakaardi andmetel on Järvamaal kõige enam nakatunuid Paide linnas (20–29 juhtumit), järgneb Türi vald (10–19 juhtumit) ning viimaks Järva vald (0–9 juhtumit). 

Juhitaval hingamisel on 6 patsienti

17. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 85 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kuus patsienti. Koju saadeti seitse inimest, üks inimene viidi üle teise haiglasse, üks inimene tunnistati valepositiivseks. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kokku 11. Ööpäeva jooksul lisandus kolm surmajuhtumit – 89-aastane naine, 67-aastane mees ning 46-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 84 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 631 COVID-19 haigusjuhtumit 615 inimesega.

17. novembri seisuga on tervenenud 4977 inimest. Neist 3718 inimese (74,7%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1259 inimese (25,3%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud enam kui 409 000 viiruse SARS-CoV2 määramise testi. Esmaseid positiivseid teste on kokku olnud 8033 (2% testide koguarvust). Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti koroonakaardilt.

Laadi alla HOIA rakendus

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA rakendust alla laaditud 194 728 korda. Läbi rakenduse on end haigeks märgitud 485 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on hetkel 293.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Samuti on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadi infot, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate testimiskohtade kohta jne.

  • Koroonaviiruse levik on Eestis laialdane ja kiire, mis tähendab, et nakatuda võib igal pool inimestega kokku puutudes. Paljudel inimestel avaldub koroonaviirus kergete sümptomitega. Seega hoia distantsi, kanna maski, õhuta ruume, pese käsi ja laadi alla HOIA mobiilirakendus! Sellest nädalast hakkasid kehtima rangemad distantsinõuded paljudes avalikes ruumides.
  • Eelista asjaajamisel elektroonilisi kanaleid ja e-teenuseid. Korralda võimalikult suur osa oma asjaajamisest elektrooniliste kanalite kaudu (näiteks soorita pangatehingud internetis) - nii väldid asjatuid kontakte ja vähendad nakatumise riski. Haigusnähtude puhul püsi kindlasti kodus.
  • Hangi infot usaldusväärsest allikast. Koroonaviiruse teemal levib sotsiaalmeedias eksitavat infot ja vandenõuteooriad, mis panevad inimesi enda ja teiste tervisega asjatult riskima ning aeglustavad sellega tavaelu juurde naasmist. Kutsume üles inimesi jälgima riigi ametlikke infokanaleid ja jagama edasi ainult seda informatsiooni, mis on nende allikate poolt kinnitatud. Lisainfot saab aadressidelt kriis.ee, terviseamet.ee ja riigiinfo telefonilt 1247.
  • Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki-lehelt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles