Jõulumaade korraldajad teevad plaane viiruselainega võidu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal Peetris jõulumaad korraldanud Anni talu perenaine Kristi Zibo tänavu seda ajanappusel ette võtta ei saa. Küll on Anni talu rahvas abiks Öötla külas tuleval jõulumuinasjutu teemapäeval.
Eelmisel aastal Peetris jõulumaad korraldanud Anni talu perenaine Kristi Zibo tänavu seda ajanappusel ette võtta ei saa. Küll on Anni talu rahvas abiks Öötla külas tuleval jõulumuinasjutu teemapäeval. Foto: Dmitri Kotjuh

Tavapäraselt igal aastal advendikuul Järvamaa eri paigus jõulumaade ja temaatiliste programmide korraldajad on tänavu olukorras, mil järjest laiemalt leviva COVID-19 viiruse tõttu on ettevõtmised küsimärgi all. Pingsalt jälgivad nad nakatunute üha suurenevaid hulki ja loodavad, et valitsus nii nagu kevadel riiki lukku ei keera. Lastele ja lapsemeelsetele võiks ju jõulurõõm alles jääda.

Eelmisel aastal Peetris esimese jõulumaa teinud Anni talu pererahval on tänavu advendikuuga hoopis teised plaanid. Möödunud korral meelitas inimesi ligi jõulumaa, kus oli oma koht taluturul ja töötubadel, ratsatiire oli võimalus teha kepphobusel, uudistada talus elavaid karvaseid ja sulelisi ning täita kõhtu hoovikohvikus.

Tänavu jääb taluhoov pigem vaikseks, sest nagu pereema Kristi Zibo põhjendas: asi pole koroonaviiruses, vaid selles, et järjest suurenev töökoormus ei jäta enam võimalust selle kõrvalt veel jõulumaad korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles