Uus rehabilitatsioonikeskus aitab puudega inimesel ühiskonda naasta

Urmas Glase
Copy
Kesk-Eesti nõustamis- ja rehabilitatsioonikeskuse juhataja Kaja Sepp on seda meelt, et laste mahajäämust, näiteks kõnearengus, tuleb märgata ja reageerida varakult, mitte lasta sel süveneda, sest mida vanemaks laps saab, seda raskem on spetsialistidel korrigeerida.
Kesk-Eesti nõustamis- ja rehabilitatsioonikeskuse juhataja Kaja Sepp on seda meelt, et laste mahajäämust, näiteks kõnearengus, tuleb märgata ja reageerida varakult, mitte lasta sel süveneda, sest mida vanemaks laps saab, seda raskem on spetsialistidel korrigeerida. Foto: Dmitri Kotjuh

Kunagine Väätsa vallavanem Kaja Sepp, hariduselt psühholoog ja eripedagoog, võttis aasta alguses eesmärgi rajada Järvamaale nõustamis- ja rehabilitatsioonikeskus. Novembri alguses olid kõik load ja litsentsid käes, meeskond koos ja töö alanud.

Kui Tallinnas või Tartus või veel mõnes suuremas linnas on ajutiste või püsivate füüsiliste, vaimsete või sotsiaalsete probleemidega inimeste rehabilitatsiooniks, muutunud olukorraga kohanemiseks ja ühiskonda tagasipöördumiseks nõu ja abi saamiseks võimalused head, siis maapiirkondades on teenused tihti raskesti kättesaadavad või puuduvad sootuks.

Seetõttu on uue valdkondliku täisteenuse osutaja lisandumine Järvamaa haigla kõrvale hea uudis kasvõi selle poolest, et lihtsam on võtta kõrvalt teist arvamust. Kesk-Eesti nõustamis- ja rehabilitatsioonikeskuse looja ja juht Kaja Sepp märkis, et turg on Järvamaale uue teenuseosutaja lisandumiseks küps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles