Paides esietendub “Carmen”

Kuido Saarpuu
Copy
Foto “Carmeni” proovist. Fotol ees Carmeni osatäitja Laura Niils (Must Kast), taga reas vasakult: Karl Edgar Tammi (Must Kast), Johannes Richard Sepping (Paide Teater), Karl Robert Saaremäe (Must Kast), Kirill Havanski (Paide Teater)
Foto “Carmeni” proovist. Fotol ees Carmeni osatäitja Laura Niils (Must Kast), taga reas vasakult: Karl Edgar Tammi (Must Kast), Johannes Richard Sepping (Paide Teater), Karl Robert Saaremäe (Must Kast), Kirill Havanski (Paide Teater) Foto: Gabriela Urm

Paide Teater toob koostöös Musta Kastiga 26. novembril publiku ette maailmakuulsa G. Bizet` “Carmeni”.

Peeter Volkonski, Paide Teatri ja Musta Kasti “Carmen” pöördub tagasi juurte juurde, pannes nii näitlejad kui publiku tundmatusse olukorda. Mis juhtub, kui ooperit esitavad draamanäitlejad, kellel puudub klassikalise laulu kool ja kellest mõned ei pea rangelt võttes viisigi? Ajal, kui tantsuetendusi teevad inimesed ilma traditsioonilise balletikoolita, ei tohiks see iseenesest olla probleem, kuid siiski.

“Carmen” on lugu kirgedest ja saatusest, inimestest, kes ei saa teha kuidagi teisiti sellest, nagu nad just teevad. Kõrva taha võib panna, et samast räägib oma originaalversioonis ka vanas Indias loodud lauamäng “Tsirkus”, kus täringut visates võib niisama kergelt tippu tõusta kui põrmu langeda. Mõelgem siis Volkonski lavastusestki kui rändtsirkuse etteastest Bizet´ muusikale.

26. novembril esietenduva lavastuse loovad lavastaja Peeter Volkonski, kunstnik Iir Hermeliin, muusikajuht Ele Sonn, valguskunstnik Karolin Tamm, liikumisjuht Jaanika Tammaru, helitehnik Kenn-Eerik Kannike, Paide Teatri näitlejad Kirill Havanski, Johannes Richard Sepping, Joosep Uus ning Musta Kasti näitlejad Laura Niils, Kaarel Targo, Karl Robert Saaremäe, Birgit Landberg, Jaanika Tammaru, Kaija M Kalvet, Karl Edgar Tammi. Etendaja ja muusik on Kaarel Kuusk.

Peeter Volkonski, Paide Teatri ja Musta Kasti “Carmen” pöördub tagasi juurte juurde, pannes nii näitlejad kui publiku tundmatusse olukorda.

Rändtsirkuse trupp läheb Eesti peale rändama. Lisaks Paide muusika - ja teatrimajale (26.11, 27.11 ja 05.12) saab lavastust sel sügisel näha ka Pärnus Endla teatris, Tallinnas Salme kultuurikeskuses ja Tartus Vanemuise väikses majas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles