Omavalitsused maske tasuta ei jaga

Anne Põder
Copy
Järva vallavanema Arto Saare meelest on avalikes ruumides nina ja suu katmine inimese tahte küsimus. Kui maski pole võtta, saab seda edukalt teha ka paksu salli või puhviga. Seadus ei nõua ju tingimata maski kandmist.
Järva vallavanema Arto Saare meelest on avalikes ruumides nina ja suu katmine inimese tahte küsimus. Kui maski pole võtta, saab seda edukalt teha ka paksu salli või puhviga. Seadus ei nõua ju tingimata maski kandmist. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa omavalitsused on küll soetanud märkimisväärse maskivaru, kuid seda oma ametnikele ja allasutuste töötajatele jagamiseks. Maskide tasuta jagamise punkte üles ei panda ja seda polegi vaja teha, sest edukalt võib asendada maski nina ja suu ette tõmmatud salli või puhviga.

Järva vallavanem Arto Saar ütles, et kui riik otsustab maskid kohustuslikuks teha ja tagab omavalitsustele raha vähem kindlustatud inimestele maskide tasuta jagamiseks, siis pole neil midagi selle vastu. Praegu pole selliseid otsuseid tehtud ega ka raha pakutud.

Saar märkis, et räägime ju ikkagi leebemast nõudmisest katta avalikes siseruumides ning ühiskasutatavates kohtades nina ja suu. «Millega seda teha, on esialgu inimese vaba valik. Seadus ei nõua tingimata meditsiinilise maski kandmist, seega ei saa asi ju kellelgi raha taha jääda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles