Läks aasta kergejõustiklaste valimiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Lishanna Ilves võttis Rakveres peetud Eesti meistrivõistlustelt kaugushüppes kuldmedali.
Lishanna Ilves võttis Rakveres peetud Eesti meistrivõistlustelt kaugushüppes kuldmedali. Foto: Marko Mumm

26. novembrist saab anda oma hääle 2020. aasta parimatele kergejõustiklastele. Hääletamine kestab kuni 1. detsembrini

Eesti Kergejõustikuliit valib aasta kergejõustiklased järgmistes arvestustes: täiskasvanud: aasta kergejõustiklane 2020 (naine ja mees), U23 vanuseklass: U23 aasta kergejõustiklane 2020 (naine ja mees), U20 vanuseklass: U20 aasta kergejõustiklane 2020 (naine ja mees) ja U18 vanuseklass: U18 aasta kergejõustiklane 2020 (naine ja mees). U16 ja U14 vanuseklassis hääletust ei toimu ja parimad valib Eesti Kergejõustikuliidu noortespordi komisjon

U23 naissportlastest saab oma hääle anda ka Koerust pärit ja kergejõustikuklubi Vike esindavale kaugushüppajale Lishanna Ilvesele.

Aasta kergejõustiklased valitakse kergejõustikufännide, meedia (spordiajakirjanikud), EKJL-i liikmesklubide ja (kehtivat kutsetunnistust omavate) kergejõustikutreenerite poolt hääletamise teel. Kõik eelpool nimetatud sihtrühmad saavad hääletada igas arvestuses ühe sportlase poolt.

U23 naissportlastest saab oma hääle anda ka Koerust pärit ja kergejõustikuklubi Vike esindavale kaugushüppajale Lishanna Ilvesele.

Aasta kergejõustiklaste valimisel on häälte osakaalu jaotus järgmine: EKJL liikmesklubid 25%, meedia esindajad 25%, treenerid 25%, kergejõustikufännid 25%. Juhul, kui mingis kategoorias jääb mitu sportlast esikohta jagama, siis otsustab kategooria võitja Eesti Kergejõustikuliidu juhatus.

Aasta treeneri valimist ei toimu. Nimetuse Aasta treener 2020 pälvivad Aasta kergejõustiklasteks valitud sportlaste treenerid.

Aasta kergejõustiklaste nimed avaldatakse Eesti kergejõustikauhinnad 2020 üritusel 11. detsembril ning neid tunnustatakse auhindadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles