Säravad noored pürgivad elukutseliseks valetajaks

, viibis aasta vahetusõpilasena Ungaris
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivalil «Kooliteater 2010» mängisid Airita Silluta ja Rauno Oolberg probleemset abielupaari. Hetk enne pildil nähtavat poosi kõlas Rauno suust fraas: «Tangoks on vaja kahte» ehk et probleemides pole süüdi ainult üks osapool.
Festivalil «Kooliteater 2010» mängisid Airita Silluta ja Rauno Oolberg probleemset abielupaari. Hetk enne pildil nähtavat poosi kõlas Rauno suust fraas: «Tangoks on vaja kahte» ehk et probleemides pole süüdi ainult üks osapool. Foto: Lauri Kulpsoo

Kui paljud koolilõpetajad pole leidnud omale kindlat kutsumust, siis Paide ühisgümnaasiumi õpilasel Airita Sillutal ja Paide gümnaasiumi õpilasel Rauno Oolbergil eluplaan teada – saada näitlejaks.

Eestis on võimalik näitlemist õppida Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias ja Eesti muusika- ja teatriakadeemias. «Mina ei eelista kumbagi, lavakasse lähen sisseastumiskatsetele selle pärast, et lõpetan sel aastal, kui sinna on katsed,» selgitas Rauno.
«Tegelikult eelistan vist isegi Viljandit, aga ainult selle pärast, et linn on sümpaatsem,» sõnas Airita.
Suurejooneliselt nad katseteks veel ei valmistu. Rauno loeb raamatuid ja käib laulmas. «Enne ei pidanud ma üldse viisi, aga Sirje Grauberg on õpetanud mind pisut üle aasta ja vahe on märgatav,» ütles Rauno.
Et näitlejakoolide katsetel on ka Cooperi test, on Airital kavas hakata jooksma. Kandidaatide improvisatsioonioskused pannakse samuti proovile, tihtipeale peavad nad veidraid tegelaskujusid kehastama.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles