Väätsal saab näha 45 imelist jõulu vaateakent ja käia jõuluturul

Kuido Saarpuu
Copy

Alates 30. novembri hilisõhtust on võimalik Türi vallas Väätsal näha rahvamajal ja kohvikul imelisi jõulu vaateaknaid. Neljandat aastat järjest dekoreeris kohalik kogukond aknad sarnaselt paljude riikide kaubamajade vaateakendele.

 

„See on meie jõulukingitus isendale ja kogu Eestile. Lisaks rõõmule on õuest akende vaatamine võimalus turvalisemaks jõulu- meelelahutuseks. Saate seda teha ööpäev läbi, kuigi parema tunde saab pimedas vaadates,“ ütles vaateakende tegemise üks eestvedajatest Lauri Läänemets.

Lisaks akendele pakub rahvamaja ees Kesk-Eesti käsitöö ja toidunaudingut kohalik jõuluturg armsate turumajakeste ja esinemistega. Turg toimub 1, 13 ja 20. detsembri õhtul.

Ühe akna tegemisele kulub nädal kuni kolm kuud ning suurem osa akendel nähtust on käsitööna ise tehtud. Kuna tegijad on kunstnikest kooliõpilaste ja eakatekodu elanikeni, muudab see iga akna väga omapäraseks. Jõuluturu ja akende tegemisel lööb kaasa üle saja inimese.

See on meie jõulukingitus isendale ja kogu Eestile. Lisaks rõõmule on õuest akende vaatamine võimalus turvalisemaks jõulu- meelelahutuseks.

Akende suuremad toetajad on inimesed läbi Hooandja, Stora Enso, Paide Masinatehas, Türi vald ja Kalle Kalvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles