Imaveres hakkavad taas päkapikud jooksma

Kuido Saarpuu
Copy

Pühapäeval, 6. detsembril saavad rahvaspordist lugupidavad päkapikud Imaveres taas oma väledaid jalgu proovile panna. Toimub kolmas päkapikujooks.

Omanäolise jooksuürituse eestvedaja Taiga Laur ütles, et tegemist on kogu pere üritus, kus võidujooksmisest on tähtsam ühine liikumisrõõm ja värskest õhust saadav tervis. "Pikem jooksumaa on küll neli kilomeetrit pikk, kuid ega keegi seal otseselt võidu nimekl päkkasid villi jookse. Enamik läheb seda maad kõndima ja need, kes joosta tahavad, teevad jooksumaa läbi jõukohases tempos," selgitas ta.

Laur lisas, et põhidistants kulgeb mööda asfalti ning poriseks ei saa keegi. Start antakse Saarekuusiku laululava juurest ning sealt liigume Kiigevere teed mööda mõisa teelahkmeni ja tagasi. Tagasi pööramise kohas tuleb joosta ümber jõuluvana," kirjeldas ta eesootavat katsumust.

Eelkooliealised lapsed silkavad oma distantsid enne Saarekuusiku laululava juures puude vahel ära. Laur lootis, et tänavu lubab ilm lastel joosta ka pikemaid vahemaid kui vaid 100 või 150 meetrit. "Kui olud lubavad, võiks 7-8-aastased ju joosta 400 meetrit," arutles ta.

Laur lubas, et kõiki osalejaid ootab finišis suur piparkook ning vanuserühmade võitjad saavad ka erikujundusega päkapikujooksu medalid.

Ta lisas, et jooksul on tavaks olnud, et meeleolu loomiseks peab kandma päkapikuriietust. "No päris kuubesid ma ei nõua, aga vähemalt päkapikumüts peaks igal stardis olijal küll peas olema," lausus ta.

Enne veel kui jooksuks ja kõnniks läheb on kavas päkapikkude ühistants ja -laul. Kohapeal töötab ka paar päkapikukohvikut ning külma ilma ja vesise nina vastu saab leevendust ühisest supipajaast.

Kindlasti tuleb Lauri sõnul päkapikke tervitama ka jõuluvana, kel on tublidele lastele nii mõndagi jagada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles