/nginx/o/2020/12/02/13508545t1h1684.jpg)
Möödunud pühapäeva pärastlõunal ajas Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts muuseumi trepil iidamast-aadamast kohvisamovarile tule alla, et keeta kohvi, nagu seda tehti sajand tagasi.
Möödunud pühapäeva pärastlõunal ajas Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts muuseumi trepil iidamast-aadamast kohvisamovarile tule alla, et keeta kohvi, nagu seda tehti sajand tagasi.
Inimeste kogunedes kallas muuseumimees XL-mõõtu vändaga kohviveski kolusse kohviube ja keerutas raginal vänta. Kohviteemalise näituse avamise sissejuhatuseks ütles Mülts, et Eestisse jõudis kohvijoomise komme alles 18. sajandil, kui avati esimene kohvik, ning ka siis jäi see pikkadeks aastateks aadlike ja saksa kodanlaste lõbuks.