Probleemid uute konteineritega: Ehitusjäätmeid prügiauto pakenditena ära ei vii

Järva Teataja
Copy
Prügikonteiner.
Prügikonteiner. Foto: Sirli Peepson/Miltton HUB

Järva vallas on mitmes kohas vanad kollased pakendikonteinerid asendatud uute konteineritega. See tekitab paljudes segadust. 

Valla keskkonnaspetsialist Merike Kont selgitas Järva valla lehes, et 31. oktoobrini tühjendas osasid Järva vallas asuvaid pakendikonteinereid AS Väätsa Prügila, alates 1. novembrist tühjendab neid aga AS Eesti Keskkonnateenused, kes vahetas konteinerid välja uute nüüdisaegsemate vastu. „Erinevalt vanadest konteineritest, millel sai luugi lahti teha ja pakendijäätmed koos suure kotiga sisse visata, pole uutel konteineritel peal avatavat luuki, ava on väiksem ja pakendeid tuleb sisestada väiksemas koguses,“ selgitas Kont. „Muudatus on tingitud soovist, et pakendikonteineritesse satuks vaid pakend.“

Mida see tähendab? „Näiteks hiljuti oli üks Järva-Jaani pakendikonteiner topitud täis ehitusjäätmeid. Seda konteinerit pakenditühjendusringil olev auto ei tühjendanud, kuna selle sisu ei vastanud nõuetele.

Sellise konteineri tühjendamiseks peab tellima eraldi auto, mis viib nüüd juba segaolmejäätmed ära. See on lisakulu,“ ütles Kont ja lisas, et neid kordi, kus vallavalitsus on pidanud tellima lisaveo, on palju.

Samuti mitmed helistajad kurtnud, et kolmeliitrised purgid ei mahu uute konteinerite avadest sisse. Kont soovitas viia need jäätmejaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles