Lasteaialapsed näitavad küünlaümbriste kogumisel head eeskuju

Anne Põder
Copy
PAIde lasteaia Pilvepai rühma lapsed toovad usinalt teeküünalde ümbriseid ja patareisid lasteaeda. Neid korjamiskastidesse poetada on uhke tunne.
PAIde lasteaia Pilvepai rühma lapsed toovad usinalt teeküünalde ümbriseid ja patareisid lasteaeda. Neid korjamiskastidesse poetada on uhke tunne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

PAIde lasteaia lapsed võtsid tänavu taas õilsa eesmärgi koguda kokku kõik jõulude ja aastavahetuse ajal kodudes põletatavate teeküünalde ümbrised ning viia need siis pärast Kuusakoski metallikogumispunkti.

PAIde lasteaia tervisetöötaja Mariana Väärtnõu ütles, et sarnane kogumiskampaania oli neil ka eelmisel aastal ning see läks väga edukalt. "Kogusime tõesti küünlaümbriseid suurtes kogustes ning ära ei ütelnud ka nendest, mis kusagilt mujalt toodi," selgitas ta.

Väärtnõu märkis, et kaugeimad küünlaümbriste toojad olid suisa pealinnast. "Inimesed olid teadvustanud, et küünlaümbriseid ei tohiks tavaprügisse visata, kuid kusagile oma elupaiga lähedusse ei osanud nad neid viia. Kusagilt olid nad aga lugenud, et PAIde lasteaia lapsed koguvad küünlaümbriseid ja nii otsustatigi need hoopis meile tuua," meenutas ta mullust toredat seika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles