Eelektrilevi investeeris maakonnakeskusesse enam kui 3 miljonit eurot

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Karl-Erik Kumm/Elektrilevi

Võrguettevõte Elektrilevi kaasajastas Kesk-Eesti tõmbekeskuse Paide elektrivõrku, muutes samas visuaalselt puhtamaks ka linnapilti. Võrgu ümberehitustööde tulemusena paranes enam kui 5000 paidelasel elektrivarustuskindlus.

 

„Nägime, et Paide piirkonna klientide varustuskindluses oli vaja teha samm edasi,“ selgitas Elektrilevi elektrivõrgu ehituse üksuse juht Meelis Melder. „Kuna tegu on tiheasustuse piirkonnaga, saime ka linnapildi arengule kaasa aidata. Võtsime 22 kilomeetri ulatuses vähemaks õhuliine ja asendasime need uue võrguskeemi kohaselt maakaabliga. Lisaks demonteerisime suurel hulgal raudbetoonmaste, mille vanus lähenes 40 aastale ning asendasime enam kui kümme alajaama uute ja töökindlamatega. Uued alajaamad on kaugjuhitavad ja võimaldavad rikke korral voolu kiiresti taastada, nii et kliendid ei pruugi voolu kadumist isegi märgata.“

Elektrilevi alustas projekteerimistöödega 2017. aasta septembris ning plaanide elluviimine õnnestus kolme aastaga. Tööd ja investeeringud puudutasid kõige otsesemalt 5225 klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles