Ühistranspordiga reisijate arv kolmandas kvartalis pisut taastus

Kuido Saarpuu
Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Gerthrud Grents/Sakala

Statistikaameti andmetel sõitis Eestis ühistranspordiga kolmandas kvartalis kokku üle 40 miljoni reisija. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes oli reisijaid küll neljandiku võrra vähem, aga teise kvartaliga võrreldes kasvas ühistranspordi kasutajate arv 82%.

 

Statistikaameti analüütiku Birgitta Ojamaa sõnul on varasematel aastatel teises kvartalis olnud rohkem ühistranspordi kasutajaid kui kolmandas kvartalis, kuid sel aastal oli vastupidi. „Inimesed sõitsid rohkem nii bussi, trammi, trolli, rongi kui ka laevaga. Ainult lennureisijate arv jäi peaaegu sama madalale tasemele kui teises kvartalis,“ täheldas Ojamaa.

Bussisõitjaid oli ligi 30 miljonit, mis on viiendiku võrra vähem kui eelmisel aastal. Liinivedudel oli sõitjaid üle 28 miljoni ning tellimusvedudel üle 714 000. Maakonna- ja vallaliinidel oli 22%, kaugliinidel 33% ning rahvusvahelisetel liinidel 75% vähem reisijaid. Linnaliinidel ulatus sõitjate arv üle 22 miljoni, mis on eelmise aastaga võrreldes 18% vähem. Trammi- ja trollisõitjaid oli 30% vähem, aga võrreldes eelmise kvartaliga nende arv kahekordistus.

Rongiga reisis viiendiku võrra vähem inimesi kui eelmise aasta kolmandas kvartalis, neid oli kokku 1,7 miljonit. Meretransporti kasutas 2 miljonit inimest, mis on kolmandiku võrra vähem. Veetransporti järvedel ja jõgedel kasutas 18 000 sõitjat. Enim ehk 88% langes lennureisijate arv, kolmandas kvartalis vedasid Eesti lennuettevõtted vaid 23 000 sõitjat.

Statistikaameti analüütiku Birgitta Ojamaa sõnul on varasematel aastatel teises kvartalis olnud rohkem ühistranspordi kasutajaid kui kolmandas kvartalis, kuid sel aastal oli vastupidi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles