Kohalikud tõstjad krooniti Eesti meistriks

Kuido Saarpuu
Copy
Spordiklubi Vargamäe tõstjad tulid Albus peetud meeskondlikel meistrivõistlustel Eesti meistriks nii nais- kui ka meeskondade (pildil võitjad) arvestuses.
Spordiklubi Vargamäe tõstjad tulid Albus peetud meeskondlikel meistrivõistlustel Eesti meistriks nii nais- kui ka meeskondade (pildil võitjad) arvestuses. Foto: Erakogu

Laupäeval Albu rahvamajas peetud tõstevõistlused lähevad ajalukku kui mõõduvõtt, kus Vargamäe spordiklubi mehed ja ka naiste võitsid võistkonnana kuldmedali.

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin meenutas, et eelmise aasta ebaõnn, kus üks nende naistõstja tegi rebimises nulli ja kogu Vargamäe naiskond pidi loovutama kindlana tundunud esikoha, kimbutas sel korral nende vastaseid. «Oli enam kui kindel, et esikoha võidavad SK Edu naised, sest meie parimad Ingela Jalast ja Kaisa Kivirand olid vigastustega väljas. SK Mäksa ei osalenud ja meie pidanuks leppima hõbemedaliga,» lausus ta. Juhtus aga see, mida SK Edu ei oodanud: üks naistest ei rebinud algraskust ja vargamäelastel tekkis võimalus võita. «Siis läks nii, et süda jäi vaat et seisma,» ütles Uppin. «Susanna Ly Ula ei tõuganud ära algraskust 52 kilo­grammi. Miks lisas neiu algraskusele treeneri teadmata kaks kilogrammi?»

Uppin juhendas samal ajal SK Vargamäe naiste teise koondise võistluspõrandale minekut, kui esimene koondis tegi soojendust. «Susanna ütles, et tõukas soojendusel 50 kilogrmmi ilma probleemideta. Soovis tõugata 57 kilogrammi, et teha kogusummaks 100 kilogrammi,» selgitas Uppin. «Ega algraskus määra lõpptulemust, ütlesin sünnipäevalapsele, Susanna sai 16aastaseks. Mis kingi sa nüüd teed?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles