Nurmsi lennuväljal hukkus paraplaanilt hüpanud mees

Järva Teataja
Copy

Täna hommikul kella 9.30 ajal kukkus Järvamaal Nurmsi lennuväljal alla paraplaanilt tiibvarjuga hüpanud 34-aastane mees, kes suri saadud vigastustesse.

Järva Teatajale teadaolevalt juhtus õnnetus Nurmsi lennuvälja kõrval tegutsevas lennuklubis Keelutsoon ning paraplaanilt hüpanud mees kasutas tiiblangevarju.

Lääne prefektuuri operatiivjuhi Maksim Korzini sõnul juhtus õnnetus, kui mees hüppas teda umbes 300 meetri kõrgusele viinud paraplaani pealt tiiblangevarjuga. „Esialgse info kohaselt langevari ei avanenud ning mees kukkus alla. Paraku sai ta nii raskeid vigastusi, et hukkus kohapeal,“ rääkis Korzin.

Praeguseks on teada, et mees oli kogenud paraplaanilendur ning see oli tema teine hüpe täna hommikul.

Õnnetuse asjaolude selgitamiseks alustas politsei menetlust. „Langevari saadetakse ekspertiisi ja uurimine peab selgitama, mis põhjusel see ei avanenud,“ lisas Korzin.

Kriminaalmenetlus alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Järva Teataja andmeil püstitas täna hukkunud mees möödunud aastal paraplaaniga lendamise maailmarekordi, kui ta läbis sellega 15 tunni jooksul 1132 kilomeetrit.

Rekordi püstitas ta Austraalias.

Ta kirjeldas eelmisel aastal ERR-ile, et maailmarekordi püstitamisel startis ta jalgadelt ning ta võttis kaasa suure koguse bensiini, sest soorituse mõte seisnes eelkõige lennu kestvuses. Õhus sai paraplaaniga sõita umbes 80 kilomeetrit tunnis. 

Kuigi mehel oli kaasas poolteist liitrit vett, ei jõudnud ta õhus tilkagi juua. "Keha töötab adrenaliini peal, sul on ellujäämisinstinkt. Ainuke asi, mida aju mõtleb, on see, et on vaja ellu jääda. Janu ja söögiisu polnud," rääkis ta ERR-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles