Eestimaa Spordiliit Jõud tunnustas järvalasi

Kuido Saarpuu
Copy
Jääb tagasihoidlikuks: ülevoolavaid emotsioone tänavune Järvamaa aasta õpetaja Taiga Laur preemiat vastu võttes välja ei näidanud, ent tunnistas siiski, et iga kiitus teeb heameelt ja innustab edasi tegutsema.
Jääb tagasihoidlikuks: ülevoolavaid emotsioone tänavune Järvamaa aasta õpetaja Taiga Laur preemiat vastu võttes välja ei näidanud, ent tunnistas siiski, et iga kiitus teeb heameelt ja innustab edasi tegutsema. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti maakondade spordiliite ühendav Eestimaa Spordiliit Jõud tunnustas 2020. aasta tegijad.

 

Tiitli pälvis Viru-Nigula vallavalitsuse spordijuht Ainar Sepnik. Teiseks kuulutati SA Paide spordikeskuse juhatue liige Erich Petrovits.

Erich Petrovits oli 22.-23. augustil Paides toimunud 45. Eesti omavalitsuste suvemängude linna poolne peakorraldaja ja mängude peakohtunik. Tema soov ja tahtmine oli, et algselt 11.- 12 .juulil toimuma pidanud mängud sellel suvel ära ei jääks ja ta otsis võimalust ikkagi need mängud korraldada. See nõudis suurt tööd ja uusi läbirääkimisi kõikide osapooltega: korraldajatega, kohtunike ning osalejatega, et uuesti kokku leppida uutes kuupäevades ning korralduses.

Uue alana tõi Erich Petrovits mängudele esmakordselt trikitõukeratta võistluse, mis kaasas võistlustele osalema uusi noori. Lisaks toimus orienteerumine kahepäevasena - kavas oli linnasprint ja teatevõistlus.

Tiitli pälvis Viru-Nigula vallavalitsuse spordijuht Ainar Sepnik. Teiseks kuulutati SA Paide spordikeskuse juhatue liige Erich Petrovits.

Eestimaa südames toimunud mängudel osales kokku ligi 2000 võistlejat 54 Eesti omavalitsusest. 

Paide spordikeskust tüüriv Erich Petrovits on ametis oldud aastatega kohalikku spordiellu sulandunud ja spordimehele kohaselt seljatanud raskusi. Ta leiab, et just see, kui spordielus on, mida arendada, teda tegusana hoiabki.

Lisaks tunnustati Jõudi aasta tegijaid kolmes maakondlikus kategoorias: noortetreener, kohaliku spordielu edendaja ja piirkondlik spordisündmus.

Järvamaalt pälvisid tunnustust:

Aasta noorte treener Otto Männa

Otto Männa on Türi ujumisiklubi ja Türi spordiklubide liidu ujumistreener. Ta on seda ametit pidanud vahelduva eduga, kuid viimased 20 aastat Türi ujulas. Tema juhendamisel on ujumise algõpetust saanud mitmed sajad lapsed. Sel  aastal on väga häid tulemusi ja rekordeid näidanud tema noored ujujad Sandra Tännale Henna Terehov, Mariette Villems ning jõudnud Eesti MV auhinna poodiumile.

Otto on väga pühendunud treener, kes hoolib igast oma õpilasest ja püüab anda endast kõik, et viia nende tulemused nii kaugele kui võimalik.

Aasta tegija kohaliku spordielu edendaja kategoorias Taiga Laur

Taiga on viimased aastat olnud Järva valla Imavere piirkonna  spordiedendaja, kehalise kasvatuse õpetaja, saalihoki eestvedaja ja pallimängude ringi juhendaja. Taiga korraldada  on Imeveres korvpalli, saalihoki ja sulgpalli võistlused. Lisaks on ta  maakonna järvede jooksu sarja Eisterve järve jooksu ning detsembris toimuva Päkapiku jooksu eesvedaja.Ta on alati nõus panustama sporti ja inimestesse. Taiga on rõõmsameelne, abivalmis ning lisaks sporditegemise rõõmule heliseb  Taigas veel luuletaja, laulukirjutaja ja  muusiku hing.

Aasta piirkondlik spordisündmus - Väätsa Ragn-Sells takistusjooks

Väätsa takistusjooks toimus 2020. aastal teist korda ning eesmärgiks oli  korraldada jooksusõpradele huvitav ja tore jooksupäev looduses, kuid mitte lihtsalt kerge jooks, vaid jooks takistustega, mis lisasid jooksule vürtsi ja jooksjale uusi väljakutseid. 

Võisteldi  viies vanuseklassis ning ka võistkonnana kuhu kuulusid kaks meest ja üks naine. Raja pikkus noorematele oli  2 km lihtsustatud variant ja teistele ligikaudu 5 km rada, kuhu oli seatud erineva iseloomuga takistusi: madala vee takistus, kunstmuda, sein, roomamistakistus, kaablirull, rehvitunnel, kaldtee ületamine jne. Osalejaid kokku oli sel aastal kokku 106.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles