Fahle Pargi teid hakkab ehitama Verston Ehitus

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Fahle Park

Endise tselluloosivabriku kvartalisse Fahle Pargi elu- ja ärikvartalit arendav Fausto Capital sõlmis taristu rajamiseks ehituslepingu teedeehitusfirmaga Verston Ehitus. Ehitustegevus algab juba käesoleva aasta lõpust ning järgmise aasta juuliks valmivad kõik uued  ligipääsuteed kvartalile. Antud projekti raames ehitatakse välja ka kõik kvartalisisesed teedealused kommunikatsioonid.

 

Verston Ehituse juhatuse liikme Ragnar Kangro sõnul on taristuehituse esimeses etapis põhitähelepanu trasside rajamisel: „Alustame ehitust veel käesoleva aasta lõpus ning järgmise aasta juulikuuks ehitame valmis kvartalisisesed uued torustikud, kust tulevikus rajatavad hooned saavad oma toited. Samuti ehitame välja sissesõidutee Fahle Parki Tartu maantee mõlemast sõidusuunast koos Circle-K tanklaesise uuendusega. Meil on hea meel, et saame anda oma panuse uue kaasagse kvartali loomisesse, mis kindlasti rikastab oluliselt piirkonna linnapilti.“

Fahle Pargi uued otseteed ehitatakse nii Tartu maantee, Järvevana tee kui ka kesklinna suunal, mis muudavad piirkonnas liiklemise senisest palju kiiremaks ja mugavamaks. Kokku rajatakse Fahle Pargi taristuehituse käigus 600 meetrit linnatänavaid ning 12 000 ruutmeetrit parkimisplatse. Uue tee alla paigaldatakse 11 000 meetrit torustikke ja kommunikatsioone. Rajatavad sõiduteed hakkavad kulgema mööda Fahle Pargi äärealasid, Fahle Pargi südamesse jääb aga jalakäijatele ja kergliikuritele loodud keskkond. 

Fausto Capitali müügidirektori Einar Niine sõnul pööratakse ärikinnisvara arenduses järjest suuremat rõhku erilise avaliku ruumi loomisesse. „Tähtis ei ole ainult büroohoone, vaid ka ruum selle ümber, teed ja tänavad, kohvikud, poed, sportimisvõimalused. Terviklahenduse pakkumiseks rajame mugavad otseteed Tallinna igasse suunda ning Fahle kvartali avaliku ruumi kujundamises omab Verston Ehituse poolt väljaehitatav uus taristu väga olulist rolli,“ rääkis Niin. 

Alustame ehitust veel käesoleva aasta lõpus ning järgmise aasta juulikuuks ehitame valmis kvartalisisesed uued torustikud, kust tulevikus rajatavad hooned saavad oma toited. Samuti ehitame välja sissesõidutee Fahle Parki Tartu maantee mõlemast sõidusuunast koos Circle-K tanklaesise uuendusega.

Verston on 2010. aastal Paides tegevust alustanud teedeehituse täisteenust pakkuv ettevõte. Verston on ehitanud koos partneritega mitmeid riigile olulisi objekte, nende seas näiteks Tallinnas Reidi tee, Tartu maantee Kose-Võõbu neljarealine lõik, Kommunismiohvrite Memoriaali taristu ja Tallinna ning Ämari lennujaama laiendused.

Fahle Park on Tallinna kesklinnas asuv uudne ärilinnak, mis pakub ettevõtetele innovaatilisi ning ainulaadse arhitektuuriga kaasaegseid büroolahendusi. Fahle Pargi rajaja Fausto Capital on alates 2004. aastast büroo- ja kaubanduspindade arenduse, üürimise ja haldamisega tegelev ettevõtete grupp. Fausto on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille portfelli kuulub kokku üle 90 000 ruutmeetri kaubandus- ja äripinda. Fausto Capitali varade maht on üle 150 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles