Pagaritehases valmistutakse jõuludeks juba suvel

Karl Hütt
, reporter
Copy

Paides Karja tänaval asuvast Marta Pagari hoonest on kaugele tunda värskete kondiitritoodete lõhna. Talveperioodil tehakse seal lisaks saiakestele ja tortidele ka piparkooke, mille küpsetamist alustatakse oktoobris, kuid täpsemad plaanid pannakse paika juba suvel. 

Tsehhi sisenedes jääb kohe silma piparkoogitainas, mille sisse on vormiga tehtud kuuse ja põhjapõdra kujud. “Põdrasarvedega peab olema väga ettevaatlik, sest need kipuvad ära murduma,” sõnas AS Marta Pagari tegevdirektor Oliver Poll. 

Kõrval asuval laual on ka piparkoogimaja detailid: uks, aken ja katus. “Me toodame Paides paari kuuga tuhandeid maju,” viitas Poll piparkoogitaignast tehtud osadele ja lisas, et seda müüaksegi detailidena, et kõik saaksid ise omale sobiva piparkoogimaja ehitada ja glasuuriga ära kaunistada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles