"Carmen" jõuab taas publiku ette

Kuido Saarpuu
Copy
Foto “Carmeni” proovist. Fotol ees Carmeni osatäitja Laura Niils (Must Kast), taga reas vasakult: Karl Edgar Tammi (Must Kast), Johannes Richard Sepping (Paide Teater), Karl Robert Saaremäe (Must Kast), Kirill Havanski (Paide Teater)
Foto “Carmeni” proovist. Fotol ees Carmeni osatäitja Laura Niils (Must Kast), taga reas vasakult: Karl Edgar Tammi (Must Kast), Johannes Richard Sepping (Paide Teater), Karl Robert Saaremäe (Must Kast), Kirill Havanski (Paide Teater) Foto: Gabriela Urm

Näitleja jalaluumurru tõttu ootamatult pausile pandud "Carmeni" etendused jõuavad eeldatavasti juba jaanuari teises pooles taab publiku ette. 

Paide teatri juht Harri Ausmaa andis mõni aeg tagasi teada, et näitleja luumurru tõttu jäävad ära kõik enne jõule toimuma pidanud „Carmeni“ etendused. Ära jäid 6. detsembri etendus Pärnus, 18. ja 19. detsembri etendused Tallinnas ning 20. detsembri etendus Tartus. 

Nüüd on etenduste uued ajad 2021. aasta alguseks paigas. 

Etendused 2021

23. jaanuar Paide Muusika- ja Teatrimajas

26. jaanuar Tartu Vanemuise teatri väikeses majas (20. detsembri asendusetendus)

1. veebruaril Tallinnas Vene teatris (18.-19. detsembri asendusetendus ning juba välja müüdud)

8. märts Viljandi Ugala teatris

10. märts Paide Muusika- ja Teatrimajas

11. märts Paide Muusika- ja Teatrimajas

18. märts Rakvere teatris

11. aprill Pärnu Endla teatris (6. detsembri asendusetendusele)

Paide Teater tõi koostöös Musta Kastiga publiku ette maailmakuulsa teose “Carmen”.

Peeter Volkonski, Paide Teatri ja Musta Kasti “Carmen” pöördub tagasi juurte juurde, pannes nii näitlejad kui publiku tundmatusse olukorda. Mis juhtub, kui ooperit esitavad draamanäitlejad, kellel puudub klassikalise laulu kool ja kellest mõned ei pea rangelt võttes viisigi? Ajal, kui tantsuetendusi teevad inimesed ilma traditsioonilise balletikoolita, ei tohiks see iseenesest olla probleem, kuid siiski.

Lavastuse lõi lavastaja Peeter Volkonski, kunstnik Iir Hermeliin, muusikajuht Ele Sonn, valguskunstnik Karolin Tamm, liikumisjuht Jaanika Tammaru, helitehnik Kenn-Eerik Kannike, Paide Teatri näitlejad Kirill Havanski, Johannes Richard Sepping, Joosep Uus ning Musta Kasti näitlejad Laura Niils, Kaarel Targo, Karl Robert Saaremäe, Birgit Landberg, Jaanika Tammaru, Kaija M Kalvet, Karl Edgar Tammi. Etendaja ja muusik on Kaarel Kuusk.

“Carmen” on lugu kirgedest ja saatusest, inimestest, kes ei saa teha kuidagi teisiti sellest, nagu nad just teevad. Kõrva taha võib panna, et samast räägib oma originaalversioonis ka vanas Indias loodud lauamäng “Tsirkus”, kus täringut visates võib niisama kergelt tippu tõusta kui põrmu langeda. Mõelgem siis Volkonski lavastusestki kui rändtsirkuse etteastest Bizet´ muusikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles