Oisus nähti päkapikke piparkooke jagamas

Anne Põder
Copy
Lapsed üllatasid Oisu kandi eakaid õpetajaid piparkookide ja jõulukaardiga.
Lapsed üllatasid Oisu kandi eakaid õpetajaid piparkookide ja jõulukaardiga. Foto: Anneli Raitar

Türi valla Oisu lasteaias on vahva komme. Nimelt küpsetavad mudilased igal aastal advendihommikutel ise piparkooke, et tuua majja jõuluhõngu ning pakkuda midagi jõulupärast lasteaeda sisse astuvatele külalistele ja lapsevanematele.

Lasteaia õpetaja Anneli Raitar märkis, et tänavu said lapsed isegi piparkoogi taigna oma kätega valmistada. "No sellest taignast küpsesid küll kohe eriti maitsvad piparkoogid, mis sai ka kauni glasuurikuue selga," lausus ta.

Oisu ettevõtetele, asutustele ja eakatele õpetajatele laste poolt viidud piparkoogid ja jõulukaart.
Oisu ettevõtetele, asutustele ja eakatele õpetajatele laste poolt viidud piparkoogid ja jõulukaart. Foto: Anneli Raitar

Raitar lisas, et kellelgi ei tule üllatusena, et paraku on tänavune jõuluootuse aeg erinev. "Koroona ei luba meie majja külalisi. Piparkooke küpsetades tuli aga hea mõte need Oisus asuvatele asutustele ja pensionipõlve pidavatele õpetajatele viia," lausus ta.

Nii võtsid õpetaja ja lapsed nõuks lisaks maiustele ka jõulukaardid meisterdada. Naerulinnu rühma suured ja väikesed päkapikud pakkisidki sel nädalal piparkoogid kottidesse, kirjutaid kaartidesse ilusad jõulusoobid ning läksid üllatusi kohale toimetama. "Lasteaia suuremad päkapikud lubasid jõulusoovid ka alevikust väljas elavatele õpetajatele kätte toimetada. Eks meeldivaid üllatusi tuleb veel aga selleks ju jõulud ongi," märkis ta.

Igal juhul olid kaartide ja piparkookide saajad siiralt üllatunud ja rõõmsad sellise märkamise üle ning said südamesse killukese head jõulutunnet juurde.

Ka Oisu poe töötajad said mudilastelt piparkoogid ja kaardi.
Ka Oisu poe töötajad said mudilastelt piparkoogid ja kaardi. Foto: Anneli Raitar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles