Paide muusika- ja teatrimaja aasta lõpetab kinomaraton

Kuido Saarpuu
Copy
Paide kino
Paide kino Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide muusika- ja teatrimajas sel aastal enam sündmusi ei toimu – plaanitud jõulukontserdid jäid ära või lükkuvad edasi jaanuarisse ning 30. detsembril toimuma pidanud suur aastavahetuspidu peetakse järgmise aasta 18. detsembril.

 

Küll saab käia pea iga päev kinos, sest ära jäänud sündmuste asemel näitab PAMT filme.

Ekraanile jõuab kümmekond linateost alates lastefilmidest Euroopa tippfilmideni välja. Lastele on mõeldud populaarse lasteraamatu „LasseMaia detektiivibüroo“ samanimeline filmiversioon ning jõulupühadest alates saab vaadata Pixari stuudio uut animafilmi „Hing“.

Kordusena  on kinos eesti nostalgiafilm „Hüvasti, NSVL“.  Seiklusfilmide fännidele on mõeldud „Wonder Woman 1984“, mis on samanimelise filmi järg.

Küll saab käia pea iga päev kinos, sest ära jäänud sündmuste asemel näitab PAMT filme.

Euroopa filmidest linastub romantiline draama „Martin Eden“, mis põhineb Jack Londoni samanimelisel teosel. Film kandideeris neljale Euroopa filmi auhinnale ning peaosatäitja Luca Marinelli pälvis Veneetsia filmifestivalil rolli eest parima meesnäitleja auhinna. Film on filmitud 16-mm lindile.

Prantsusmaa ja Belgia koostöös valminud põnevik „Tõlkijad“ räägib loo üheksast tõlkijast, kes palgatakse tõlkima bestselleri triloogia pikisilmi oodatud viimast raamatut ning suletakse selleks luksuslikku punkrisse.

Kinno tulles on kohustuslik kanda kaitsemaski ning PAMT palub istuda hajutatult. Kaitsemaske saab osta ka PAMTi kassast.

Esimene sündmus Paide muusika- ja teatrimajas on Vanemuise teatri muusikalikontsert „Memory“, mis toimub 12. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles