Taaskasuta targalt: jõulukingi võib pista ka ajalehepaberisse

Anne Põder
Copy

Kui kõik üksikud kulutused kinkepaberite, pakkepaelade, nimesiltide, rosettide ja muude kaunistuste peale kokku arvestada, võib jõulukingituste pakkimine üllatavalt kalliks minna. Seepärast tasub kingituste pakkimisele pisut teise nurga alt läheneda ning taaskasutamise läbi raha kokku hoida.

Tegelikult leidub majapidamises küllaldaselt alternatiivseid pakkepabereid ja kaunistusi. Need üksikud asjad, mis tõepoolest poest tuleb tuua, ei maksa kaugeltki nii palju, kui kogu pakke-komplekt, mis vastasel juhul muretseda tuleks.

Kõige lihtsam ja käepärasem vahend kingituste pakkimiseks on ajalehepaber nagu näiteks läbi loetud Järva Teatajad.

Ajalehepaberisse pakitud rosetiga kingitus.
Ajalehepaberisse pakitud rosetiga kingitus. Foto: Erakogu

Ajalehepaberisse pakitud kingitused võib erksavärvilise pakkepaela, kunstlille või kangatükiga kerge vaevaga silmatorkavamaks muuta. Omanäolisust saab ajalehepaberis kinkidele lisada aga ka lihtsa takunööri, suure värvilise sildi, efektse punase paela ja ilusa valge lumehelbega.

Riidetüki ja kuuseoksaga kaunistatud kink ajalehepaberis.
Riidetüki ja kuuseoksaga kaunistatud kink ajalehepaberis. Foto: Erakogu

Ajalehtedesse pakendatud kingitused sobivad imehästi retrohõnguliste jõulude juurde ning kuna ajalehepaberi värvid on pigem tuhmid kui eredad, saab pakendeid mis tahes värviküllase lisandiga hoobilt põnevamaks teha. Vanamoelisema tulemuse jaoks tasub valida must-valge kirjaga kaetud leheküljed. Pisut kaasaegsema ja julgema mulje saavutamiseks võiks aga kasutada reklaamikülgi.

Ajalehest võiks kindlasti ära kasutada ka need leheküljed, kus on ristsõna või sudoku – see on nuputamishuvilisele nagu väike boonuskink. Või siis sättida paki pealmisele küljele see külg, kus on kõnekas foto või saajat huvitada võiv artikkel.

Ajaleht on suurepärane pakkematerjal.
Ajaleht on suurepärane pakkematerjal. Foto: Erakogu

Ajalehepaberist saab voltida ka kauneid lilli või muid kujundeid paki kaunistamiseks.

Ja eks ole taaskasutus seegi kui pärast kingituse lahtipakkimist saab ajalehest tulekoldesse tulehakatis või siis rändab see vanapaberikonteinerisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles