Järvamaalt pärit vanemallohvitser Malis: Täieliku lahingvalmiduse saavutame mõne päevaga

Kuido Saarpuu
Copy

Pühapäeval saabus Mali Gao sõjaväebaasi uue Eesti kontingendi BKN-08 põhigrupp, mis vahetas välja seni Malis teeninud jalaväerühma ning rahvusliku toetuselemendi koosseisu. Kontingendi vanema kohustused võttis major Argo Sibulalt üle major Vjatšeslav Senin.

 

„Eesti osaleb terrorismivastasel operatsioonil Malis Prantsusmaa kutsel. Koostöös liitlastega suurendame mitte ainult kohalike elanike vaid ka Euroopa, sealhulgas Eesti julgeolekut. Rahvuslik toetuselement on oma ülesanded eelmiselt kontingendilt üle võtnud ning täielikult tegutsemisvalmis. Jalaväerühma põhigrupp saabus täna ja esmane lahingvalmidus saavutatakse mõne tunni jooksul, juba mõne päeva pärast alustab BKN-08 Estpla oma teenistusülesannete täitmist,“ ütles Eesti kontingendi vanem major Vjatšeslav Senin. „Tahan tänada eelmist Eesti kontingenti hästi ette valmistatud vastutuse üleandmise protseduuri eest ning soovida ohutut kojulendu, rahulikke jõule, toredat aastavahetust ning nautige perega koosolemist.“

Malis teenistust alustanud üksuse põhiosa moodustab jalaväerühm BKN-08 Estpla. Lisaks põhituumikule kuulub kontingendi koosseisu erialaspetsialistidest koosnev rahvuslik toetuselement BKN-08 NSE ning teavitusallohvitser. Koostööd liitlastüksustega ja Eesti kontingendi tegevust toetab ja koordineerib kontingendi vanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles