Tõstjad võitsid rekordarvu medaleid

Kuido Saarpuu
Copy
Liisa Babak.
Liisa Babak. Foto: Erakogu

SK Vargamäe tõstjatele jääb 2020. aastast meelde võidujooks koroonaga ja rekordarv võidetud medaleid- 74. 20 sportlast said kaela kuldmedalid.

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin ütles, et lõppenud aasta oli tõesti üpriski edukas. „SK Vargamäe tõstjad võitsid erivanuste Eesti meistrivõistlustelt kokku 36 kuld-, 33 hõbe ja viis pronksmedalit,“ täpsustas ta. „Edukaim võistlus, mis toimus detsembri alguses Albus,  oli meile võistkondlik võistlus, kus nii meeste kui naiste võistkond krooniti Eesti meistriteks. Edukamad medalikütid olid naistest: Emma Kivirand, kes võistles viiel tiitlivõistlusel ja võitis ühtekokku kuus kuld- ja ühe hõbemedali. Ave Bombul sai kaela neli kuldmedalit ja kümneaastane Liisa Babak kolm kuldmedalit.“

Liisa Babak alustas treeninguid tänavu suvel ja võitis kõige kergemad kehakaalud vanuseklassides U13, U15 ja U17. Ahti Uppin teadis öelda, et Liisa ema Meeli oli aastatel 2004-2007 ka ise tõstmise juures ja on omal ajal võitnud kaks kuld- ja neli hõbemedalit.

Meeste parim kuue medaliga oli Roomet Väli. Noormees sai kaela kolm kuld- ja kolm hõbemedalit ja pärliks 46 Eesti rekordit. Teet Karbuse kontosse jäi kolm kuld- ja üks hõbemedal. Ühe kuld- (meeskondlikult) ja kolm hõbemedalit võitis Mati Karbus.

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin ütles, et lõppenud aasta oli tõesti üpriski edukas.

Ahti Uppini sõnul väärib äramärkimist Leho Pendi tagasitulek tõstepõrandale. „Mees võistles alates 26. septembrist neljal võistlusel, aina noppis võite ja püstitas kokku 13 Eesti absoluutklassi rekordit,“ tunnustas treener. „Leho aitab meid Albus toimunud meistrivõistluste klubi meeskonna võistkondliku meistritiitlini. Selle võistluse uued Eesti rekordid kaaluklassis kuni 109kg said rebimises 155kg, tõukamises 192kg ja summas 347kg.“

Kokku püstitasid SK Vargamäe sportlased 2020. aastal 93 Eesti rekordit.

Aasta viimane võistlus, U13 meistrivõistlus toimus 13. detsembril Tartus 13.12 ehk kuus päeva varem kalendris olevast kuupäevast. See oli tingitud vabariigi valitsuse määrusest piirangute kohta võistluste läbiviimisel. Tõsteliidu juhatuse otsusega toodi võistlus seepärast varasemaks.

SK Vargamäe neiud tulid kõik Eesti meistriteks ja sedasi võitsid nad ka klubide arvestuses esikoha. Liisa Babak esiesimene kuni 35kg tõstjate seas, Rebeca Park kuni 40kg, Nele Marie Palmeos kuni 64kg tõstjatest.

Poisid võitsid klubile teise koha ja medaleid võideti kuus. Omavanuste meistriteks tulid Alex Purk (kuni 49kg), Mirko Pärnpuu (kuni 67kg) ja Robin Kangur (üle 81kg). Hõbemedali võitsid Daniel Purk (kuni 34kg) ning Erki Jalast (kuni 44kg) ja pronksmedali sai kaela Mihail Sepp kuni 55kg). Kokku oli võistlemas kümme klubi noort.

Robin Kangur
Robin Kangur Foto: Erakogu

„Aasta oli kurb selle poolest, et sõprusklubide juures sai vaid kolmel korral käidud. 2019. aastal käisime seitsmel korral ja osalesime U15 Euroopa meistrivõistlustel Eilatis,“ nentis ta. „XVIII Albu Cupil ei saanud osaleda meie sõprusklubide välisvõistlejad. Tänavu jäid kõik rahvusvahelised tiitlivõistlused ära. Teet Karbus valmistus võistlema Soomes Rovaniemis U23 Euroopa meistrivõistlustel, aga kuu enne toimumist lükati seegi järgmisse aastasse. U15 Euroopa meistrivõistlused, kus Roomet Väli oleks saanud viimast korda võistelda, jäid Poolas ära. Leho Pent muidugi oli 2019. aasta lõpust traumeeritud ja temale oli 2020. aasta taastumiseks ja edukaks naasmiseks sügisel. 200kg rinnale võtmine oli Albus omaette näide, et mees liigub oma elu parima vormi suunas.“

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin kinnitas, et treeningud uute rekordite ja võitude nimel jätkuvad kindlasti ka 2021. aastal. „Praegu on järelduste ja hingetõmbamise aeg, sest sügis kujunes välja väga tihedate võistluste tõttu paljudele kurnavaks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles