Noore koka jõululaualt ei puudu ka verivorstid

Anne Põder
Copy
Alice Adamson sööb traditsioonilisi verivorste hea meelega ja küpsetab neid kindlasti ka oma kodusele jõululauale.
Alice Adamson sööb traditsioonilisi verivorste hea meelega ja küpsetab neid kindlasti ka oma kodusele jõululauale. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi kokahakatised võiksid tahta teha jõululauale peeneid suupisteid ja miksitud maitseid, mis viivad gurmaanidel keele alla, peab Järvamaa kutsehariduskeskuse kolmandal kursusel õppiv Alice Adamson traditsioonilisi jõuluroogasid ikka parimateks. «Ma ei kujutaks jõule seaprae, verivorstide ja piparkookideta küll ette,» ütleb ta veendunult.

Koolis saab oma õpingutele veel viimast lihvi andev Järva-Jaani neiu Alice Adamson (18) erilisi toite valmistada küllaldaselt, mistõttu kodused jõuluroad laseb ta südamerahus emal valida ja valmis teha. «Kui ema abi vajab, löön muidugi käed külge, aga õpetama ma teda ei kipu. Mõnikord ehk mainin, et oleme koolis teisiti teinud. Igal perenaisel on ikka omad retseptid ja nipid aja jooksul välja kujunenud ning neid muutma hakata pole mõtet,» lausub ta.

Evelyn Jõeloo (vasakult), Alice Adamson ja Moonika Tammsaar teevad Järvamaa kutsehariduskeskuse kokaõpingute käigus elus esimest korda verivorste.
Evelyn Jõeloo (vasakult), Alice Adamson ja Moonika Tammsaar teevad Järvamaa kutsehariduskeskuse kokaõpingute käigus elus esimest korda verivorste. Foto: Dmitri Kotjuh
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles