Kuigi kokahakatised võiksid tahta teha jõululauale peeneid suupisteid ja miksitud maitseid, mis viivad gurmaanidel keele alla, peab Järvamaa kutsehariduskeskuse kolmandal kursusel õppiv Alice Adamson traditsioonilisi jõuluroogasid ikka parimateks. «Ma ei kujutaks jõule seaprae, verivorstide ja piparkookideta küll ette,» ütleb ta veendunult.
Tellijale
Noore koka jõululaualt ei puudu ka verivorstid
Koolis saab oma õpingutele veel viimast lihvi andev Järva-Jaani neiu Alice Adamson (18) erilisi toite valmistada küllaldaselt, mistõttu kodused jõuluroad laseb ta südamerahus emal valida ja valmis teha. «Kui ema abi vajab, löön muidugi käed külge, aga õpetama ma teda ei kipu. Mõnikord ehk mainin, et oleme koolis teisiti teinud. Igal perenaisel on ikka omad retseptid ja nipid aja jooksul välja kujunenud ning neid muutma hakata pole mõtet,» lausub ta.