Ka vähekindlustatud perede lastele ei jää kingipakid tulemata

Kuido Saarpuu
Copy
JCI poolt kogutud ja pakitud jõulukingid.
JCI poolt kogutud ja pakitud jõulukingid. Foto: Paide linn

Kingitusi täis jõuluaeg on ühele osale lastele normaalsuseks, kuid kahjuks on Eestis palju vähekindlustatud perede lapsi, kus tavapärane jõulutrall jääb kaugeks unistuseks. Kuna jõulud on imede, soovide täitumise ning ka andmise aeg, siis on sel õndsal ajal äärmiselt tähtis mõelda ka neile, kelle soovid erinevatel põhjustel ei täitu.

 

Paide linnas saavad sel aastal  59 vähekindlustatud ja toimetulematute perede last kohalike organisatsioonide ja annetajate abil isenäolised jõulupakid. Laste soove on aidanud välja selgitada lastekaitse spetsialistid ja sotsiaaltöötajad, kes on ka abiks komplekteeritud pakkide jagamisel.

Sel aastal toetavad kohalikud Paide noortevolikogu noored oma kodukandi lapsi 10 jõulupakiga. Maxima Inglipuu projekti kaudu saavad jõulupakid 20 linna last ja JCI Ettevõtlike Noorte Koja kaudu saavad uhked kingipakid 29 Paide last ja noort.  

Lisaks on väga armsa algatusega oma abi pakkunud Viking Window AS meeskond, kes loobus kollektiiviga jõulukinkide tegemisest ja töötajate kogutud raha annetatakse Paide Perekodule.

Ka Järva vallas tegutsevad kingipäkapikud. Samuti ka Türil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles