Võimult lahkuv poliitik tahab oma asemiku tasu vähendada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aastal nimetati Türi valla aukodanikuks Toomas Marrandi.
2013. aastal nimetati Türi valla aukodanikuks Toomas Marrandi. Foto: Silvi Lukjanov

Homsel istungil arutab Türi vallavolikogu volikogu esimehe Toomas Marrandi koostatud eelnõud, mis vähendaks vallavolikogu esimehe, aseesimehe ja komisjonide esimeeste tasu 50 protsenti.

Volikogu esimees hakkaks selle eelnõu järgi saama iga kuu 626 euro asemel 313 eurot. Volikogu aseesimehe sissetulek kukuks 115 eurolt 57.59 eurole ja komisjoni esimehe tasu 77 eurolt 38,50 eurole.


Selgituses on kirjas, et eelnõu koostamisel on võetud aluseks Türi vallavolikogu liikme Veiko Valangu ettepanek. Et Veiko Valang kuulub opositsiooni ridadesse, siis võib eeldada, et tema ettepaneku on läbi arutanud ning heaks kiitnud ka teised opositsiooni liikmed. «Otsuse eelnõu tulemusel on võimalik märgatavalt hoida kokku Türi valla raha ning suunata see pakilisemate ülesannete täitmiseks. Kui Veiko Valang teeb ettepaneku loobuda vallavolikogu töötasudest, siis antud eelnõu alusel vähenevad volikogu esimehe ja komisjoni esimeeste tasud ainult 50%. See on mõistlik,» selgitab Marrandi.


Vastavalt Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu sõlmitud koalitsioonilepingule kaotab Toomas Marrandi volikogu esimehe koha ja sellele asub Jaan Arvola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles