Kraanaauto päästeaktsioon tüürib jõudsalt finiši suunas

Kuido Saarpuu
Copy

Enam kui 500 erinevas seisukorras masinat koondava Järva-Jaanis asuva vanatehnika varjupaiga sõbrad algatasid jõulude ajal toetusaktsiooni, mille tulemusena peaks varjupaika jõudma MAZ kraanaauto. Tegemist oleks väärt täiendusega varjupaiga kraanade kollektsioonile.

 

Tegemist on seni kõige kallima pääseaktsiooniga, sest masina eest küsitakse 3700 eurot. See summa soovitakse kokku saada tehnikahuviliste annetuste toel.

Vastav üleskutse läks automoto foorumisse üles jõululaupäeva õhtul ning esimesed annetused tehti kiiresti. Esimese ööpäevaga veerandsaja annetaja toel koos pea 1400 eurot ehk ca 37% vajaminevast. Annetatud on nii väiksemaid kui suuremaid summasid, nii 5 kui 185 eurot. 

Pühapäeva hommikuks oli ca poolesaja annetaja toel koos aga juba 2298 eurot ehk eesmärgist oli puudu ümmarguselt 1400 eurot.

Pühapäeva hommikuks oli ca poolesaja annetaja toel koos aga juba 2298 eurot ehk eesmärgist oli puudu ümmarguselt 1400 eurot.

Varjupaiga peremees Tuve Kärner ütles, et ta on masina omanikuga rääkinud ning praegune kokkulepe on, et kraanaauto on nädalaks ajaks neile kinni pandud. Kohe peale seda kuulutati välja ka pääseaktsioon.

MAZ kraanaauto strateegilised andmed: väljalaskeaasta 1978, mudel Ivanovets KS-3571 (teleskoopnoolega). Masin on töötav ja ka selle dokumendid on võimalik korda saada.

Mitmed varjupaiga praegused eksponaadid on hangitud päästeaktsioonide ajal kogutud annetuste eest. Näiteks on automoto foorumi kasutajate poolt korraldatud päästeaktsioonidega kogutud raha eest varjupaika toodud nii tramm kui ka trollibuss.

TOETA:

Saaja: Järva-Jaani Tuletõrje Selts

Swedbank: EE902200221049684062

Selgitusse: aktsioon MAZ kraana

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles