Languses lambakasvatus valmistub hiilgavaks tulevikuks

Urmas Glase
Copy
Lamba- ja kitsekasvatajate liidu tegevjuht, Väike-Kareda lambakasvataja Vallo Seera on väiketapamaja välja ehitanud ja ootab riigikogult jaanuari kavandatud seadusemuudatust, mis lubaks loomapidajal lambaid kohapeal müügiks tappa ja tootjal otse tarbijale liha müüa.
Lamba- ja kitsekasvatajate liidu tegevjuht, Väike-Kareda lambakasvataja Vallo Seera on väiketapamaja välja ehitanud ja ootab riigikogult jaanuari kavandatud seadusemuudatust, mis lubaks loomapidajal lambaid kohapeal müügiks tappa ja tootjal otse tarbijale liha müüa. Foto: Dmitri Kotjuh

Lambakasvatus Eestis seisab ristteel. Lamba- ja kitsekasvatajate liidu tegevjuht Vallo Seera on seda meelt, et tuleb otsustada, kas ära likvideerida või panna tõhusamalt tööle.

Statistika kinnitab, et viimastel aastatel väheneb Eestis lambakasvatus jõudsalt. 2015. aastaks oli Eestis 85 900 lammast, mis tähistas viimaste kümnendite haripunkti. Möödunud aasta lõpuga loendati PRIA andmetel Eestis vaid 70 800 lammast.

Vallo Seera teada on praegu ametlik arv kukkunud veel paari tuhande lamba jagu. «10 000 lammast veetakse Eestis ekspordiks Hollandisse ja mujale, 10 000 tapetakse kohapeal ja 10 000 tapetakse tapamajades. Võta sa kinni, kuhu kaovad ülejäänud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles