Vähiravifond pani haigusele alla vandunud pereema maalid oksjonile

Anne Põder
Copy
Kristi Natus armastas oma uut hobi maalimist väga ja tegi mitmeid imelisi pilte.
Kristi Natus armastas oma uut hobi maalimist väga ja tegi mitmeid imelisi pilte. Foto: Erakogu

Vähiravifond Kingitud Elu pani täna oma Facebooki lehel oksjonile üles sügisel meie seast lahkunud paidelase Kristi Natuse viis maali, mille tulu läheb vähihaigete raviks.

Tänavu septembris sai otsa Paide pereema Kristi Natuse (42) võitlus ajukasvajaga. Vähiravifond toetas Natust pikka aega, kolme lapse ema sai fondi abil juurde neli elatud aastat, kuid oli sunnitud lõpuks kurjale haigusele alla vanduma.

Selle nii katsumuste- kui ka rõõmurohke nelja aasta jooksul tundis särav naine suurt naudingut maalimisest.

Kristi Natus rääkis paari aasta eest Järva Teatajale, et peab maalimist tõeliselt teraapiliseks tegevuseks, see arendab peenmotoorikat, sunnib keskenduma, sisustab vaba aega ja teeb hingele pai. «Mul on nii hea meel, et selle avastasin. Tellin internetist lõuendi, kus on numbritega tähistatud alad. Igale numbrile vastab kindel värv. Sellisel moel sünnivadki imelised pildid, mida olen ka oma sõpradele ja tuttavatele ära kinkinud,» selgitas ta.

Juba oma elu ajal 2019. aasta oktoobris andis Natus ühe oma piltidest vähiravifondile Kingitud Elu ja see pandi sotsiaalmeedias oksjonile alghinnaga 50 eurot. Toona ütles ta, et armastuse ja hoolega tehtud tööst saadav tulu läheb fondile, et kinkida kellelegi lootust. Maal müüdi oksjonil maha 500 euroga.

Aga maale oli veelgi. Kristi Natuse soov oli, et tema tööd jõuaksid pärast tema surma vähiravifondi, et nende abil võiks keegi teine saada lootuse ja võimaluse.

Täna panigi vähiravifond suurepärase kunstianniga Kristi Natuse ilusaks mälestuseks Facebookis heategevuslikule oksjonile viis tema tehtud maali.

Maalid on mõõdus 40x50 cm. Iga maali alghind on 30 eurot. Pakkumisi saab teha soovitud maali originaalpildi juurde kommentaariumisse. Kogu oksjonitulu läheb, nagu ikka, vähihaigete ravi toetuseks.

Oksjon lõpeb 31.detsembril kell 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles