Hingamisteede viirustesse nakatumine püsib stabiilsena

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Nohu ja köha ei ole takistus kollektiivi minekule, kui lapsel pole muid nakkushaiguse sümptomeid ja kui ta tunneb end hästi.
Nohu ja köha ei ole takistus kollektiivi minekule, kui lapsel pole muid nakkushaiguse sümptomeid ja kui ta tunneb end hästi. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

14. kuni 20. detsembrini pöördus ägedate respiratoorsete viirusnakkuste tõttu arstide poole 3729 inimest, kellest 26 protsenti moodustavad lapsed.

Kõige enam oli registreeritud pöördumisi Tallinnas, Tartumaal ja Ida-Virumaal. Ühtegi kinnitatud gripijuhtu sel nädalal ei leitud.

Euroopa gripiseire võrgustiku andmetel püsib Euroopa Liidus grippi haigestumise intensiivsus jätkuvalt madalal tasemel, registreeritakse üksikud juhtumeid. WHO sõnul püsis gripi aktiivsus siiani oodatust madalamal tasemel üle maailma. Liikmesriikide poolt rakendatud erinevad hügieeni- ja füüsilise distantseerimise meetmed SARS-CoV-2 viiruse leviku vähendamiseks on tõenäoliselt mänginud rolli gripiviiruse leviku vähendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles