Väiketootjad katsetavad uutmoodi jõuluvorste

Anne Põder
Copy
Lauri Bobrovski on oma ettevõtte toodete suhtes üsna kriitiline, kuid maheverivorstid on tema meelest küll õnnestunud.
Lauri Bobrovski on oma ettevõtte toodete suhtes üsna kriitiline, kuid maheverivorstid on tema meelest küll õnnestunud. Foto: Maaeluministeerium

Järvamaal toodetavad teistmoodi valmistatud jõuluvorstid on leidnud oma turuosa, mistõttu möödusid tänavused jõulud ettevõtjaile toimekalt. Nii Koeru külje all Vahukülas tegutsev maheverivorstide tootja SirLoin OÜ kui ka Paides veganitele norivorste valmistav Marta Pagar & Kulinaaria jäid läbimüügiga rahule, sest ega väiketootjad rohkemat kiirel pühadeajal jaksagi.

Türi jõulueelsel OTTil piilusid möödakäijad usinalt papist kasti, kust vaatasid vastu SirLoini maheverivorstid. Paraku said neid osta üksnes need, kes olid Facebookis üleskutset märganud ja pakikesed ette tellinud.

Vorste vahendanud türilane Maarja Brause ütles, et tal oli eelmistest jõuludest meeles, et kohaliku toote vastu oli suur huvi, ja ta otsustas ka tänavu türilaste jõululauale usaldusväärset kaupa pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles